O društvenoj ravnopravnosti rodova u novoj Razgovaraonici “Ispeci pa reci!”

Društvena ravnopravnost rodova, tema o kojoj se javno sve više raspravlja, a privatno sve više šuti, u utorak 12. veljače 2019. naći će se pod povećalom sudionika Razgovaraonice „Ispeci pa reci!“. Jesu li u svjetlu novih smjernica i definicija Vijeća Europe rod i spol još uvijek istoznačnice, što se promijenilo u našem shvaćanju tih pojmova, kako se odnositi prema osobama koje osjećaju da njihov rodni identitet nije određen spolom u kojem su rođeni te kakva prava ostvaruju ili bi trebali ostvarivati kako bi živjeli život dostojan ljudskog bića – sve su to pitanja kojima ćemo se pozabaviti na raspravi koja počinje u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Dobrodošli su svi koje zanima tema, a pritom žele argumentirano raspravljati u okviru grupe za diskusiju. Prethodna prijava nije potrebna.

O Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“:

Ako volite razgovarati, komentirati, raspravljati i kroz razgovor tražiti konstruktivna rješenja problema, priključite se Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“, grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

U Razgovaraonici Ispeci pa reci! raspravljamo o temama iz kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine, o svakodnevici koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili jednostavno dođite na raspravu.

Skip to content