Novi život vaše stare odjeće – Socijalna zadruga Humana Nova na Četrtom četrtku, radionica izrade platnenih torbi od pamučnih majica i akcija sakupljanja rabljene odjeće i kućanskog tekstila

Dobra ekonomija podupire kvalitetu života u zajednici, stvara prilike i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih, pravedno koristi i dijeli resurse, prihvaća odgovornost i njeguje solidarnost te poštuje održivost ekosustava. Na ovim temeljima zasnovana je i priča o Socijalnoj zadruzi Humana Nova, čije će nam djelovanje u četvrtak 28. ožujka 2019. u 18.00 sati predstaviti Martina Tomljanović, zamjenica upravitelja zagrebačkog centra.  

Saznat ćemo što je to socijalna zadruga i kako funkcionira na primjeru Humane Nove. Ponovna uporaba stare odjeće i kućanskog tekstila te osvještavanje građana o odvajanju i recikliranju tekstilnog otpada u kućanstvu, njihova je misija od osnutka zadruge 2011. godine u Čakovcu, jednako kao što im je cilj zapošljavanje osoba iz marginaliziranih društvenih skupina. Kako su na efikasan način uspjeli spojiti to dvoje, zašto kontinuirano rade na osvještavanju i senzibiliziranju zajednice za društvene i ekološke probleme te kako educiraju građane o važnosti ponovne uporabe, saznat ćete ako nam se pridružite u četvrtak, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Uz to što ćete steći korisna znanja o drugačijim oblicima ekonomije, možete izvještiti i svoje ruke te sudjelovati na radionici izrade platnenih torbi od pamučnih majica. Za to je potrebno donijeti jednu ili dvije stare pamučne majice koje će na ovoj radionici dobiti novu namjenu i još vam biti od koristi.

Također pozivamo sve sudionike radionice da se odazovu akciji sakupljanja rabljene odjeće i donesu svoje tekstilne viškove iz kućanstva te na taj način izravno podrže misiju Humana Nove, a to je ponovna uporaba tekstila, adekvatno zbrinjavanje rabljenog tekstila te poticanje građana na odvajanje otpada u kućanstvu.

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Četrti četrtek – Radionice razmjene vještina

Novi život vaše stare odjeće

Predstavljanje Socijalne zadruge Humana Nova

Radionica izrade platnenih torbi od pamučnih majica

Akcija sakupljanja rabljene odjeće i kućanskog tekstila

voditeljica radionice: Martina Tomljanović, Socijalna zadruga Humana Nova

u četvrtak, 28. ožujka 2019. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content