Noć knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

Ove godine u Hrvatskoj se pokreće manifestacija Noć knjige. Plan je na Međunarodni dan knjige i autorskih prava, 23. travnja, ujediniti knjižnice i knjižare s njihovim raznovrsnim i zanimljivim kulturnim programom. Organizatori događanja su Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Knjižni blok Inicijativa za knjigu, Moderna vremena Info te Udruga za zaštitu prava nakladnika ZANA.
U Gradskoj knjižnici Velika Gorica Noć knjige obilježit će se u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, a program počinje u 19.00 sati prikazivanjem dokumentarnog filma Od kurije do akademije” o povijesti naše knjižnice. Druženje nastavljamo u (doslovce) slatkom” tonu uz pokaznu radionicu ukrašavanja knjigo-kolačića Poližite prste, a ne stranice knjiga!” . Radionicu vode Tatjana Rebec i Marija Levak iz velikogoričke slastičarnice La Dolce Vita”, a uz radionicu možete razgledati i malu izložbu zanimljivih kuharica iz fonda knjižnice. Jurjevska čitanka i pjevanka” dio je programa vezan uz blagdan Sv. Jurja, jednog od zaštitnika Turopolja, pa ćemo tako ugostiti pjesnike iz umjetničke udruge Spark” koji će čitati književne tekstove o Sv. Jurju, a jurjevske pjesme izvodit će Folklorni ansambl Turopolje”. Voditeljica je pjesnikinja i novinarka Mirjana Marković. Na kraju slijedi druženje uz osvježavajuća pića i degustaciju knjigo-kolača sa slastičarske mini radionice.
Književnost, pjesma, slasni knjigo-kolači, jurjevske vatre sve će to obilježiti prvu Noć knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, pa vas pozivamo da nam se pridružite u ovom međunarodnom slavlju knjige i čitanja!

Noć knjige 2012. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
23. travnja
od 19.00 do 23.00 sati

Program:

19.00 19.30 Od kurije do Akademije” – dokumentarni film o povijesti Gradske knjižnice Velika Gorica
19.30 20.30 Poližite prste, a ne stranice knjiga! – mala škola slastičarstva i pokazna radionica ukrašavanja knjigo-kolačića; voditeljice Tatjana Rebec i Marija Levak, slastičarnica La Dolce Vita”; uz radionicu razgledajte i malu izložbu kuharica
20.30 22.00 Jurjevska čitanka i pjevanka – članovi umjetničke udruge Spark” čitaju pripovijesti i pjesme o Sv. Jurju, jednom od zaštitnika Turopolja uz nastup Folklornog nsambla Turopolje” koji izvode tradicijske jurjevske pjesme; voditeljica Mirjana Marković
22.00 tkoznakad? Druženje uz knjigo-kolače sa slastičarske mini radionice i osvježavajuća pića

Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

Skip to content