Natječaj za naj pismo: “Pišem ti pismo… za mir u svijetu” od 6. travnja do 2. svibnja 2022.

“Pišem ti pismo…” natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica raspisuje kako bi obilježila Svjetski dan pisanja pisama – 11. svibnja. Natječaj se održava već 11. put i svake godine zaprimamo sve veći broj pisama iz čitave Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Prošle godine u nakladi Gradske knjižnice Velika Gorica objavili smo knjigu uz 10. obljetnicu Natječaja. U njoj su sakupljena nagrađena pisma pristigla na natječaj od njegova početka, i to ona za koja smo dobili odobrenje autora za objavu. Ova knjiga ostaje kao trag važnosti sada već pomalo zaboravljene vještine pisanja pisama kao jednog od oblika poticanja pismenosti i pismenog izražavanja. Urednica knjige je Katja Matković Mikulčić, a uz nju su uvodne tekstove napisale književnica i dugogodišnja članica žirija Natječaja Nada Mihoković-Kumrić i knjižničarka Ivana Grubačević.

S obzirom na to da nastojimo teme pisama učiniti što aktualnijima ove smo godine odlučili natječaj raspisati pod motom ”Pišem ti pismo .. za mir u svijetu”. Vijesti koje svakoga dana  dopiru do nas, novi sugrađani kojima pružamo potporu u najtežim trenucima, sve to navodi nas da promišljamo o sadašnjosti, ali i budućnosti nas pojedinaca i svekolikog čovječanstva. Prenesite svoje misli na papir i krenite u osvajanje nagrada na natječaju „Pišem ti pismo“!

Pravila natječaja su sljedeća:

Natječaj je otvoren od 6. travnja do 2. svibnja 2022.

Pisma šaljite putem e-maila i to na adresu pisemtipismogkvg@gmail.com

Pisma možete poslati i poštom na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica:

Gradska knjižnica Velika Gorica
Za natječaj Pišem ti pismo
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

U obzir za nagrade ulaze sva pisma koja do 2. svibnja 2022. pristignu na navedenu e-mail adresu ili na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica.

Ove godine nagradit ćemo tri pisma, po jednog natjecatelja u svakoj od tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

Pismo trebate potpisati šifrom (radi kasnije objave radova), svakako navesti kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg nam pišete.

Ako pisma šaljete putem e-maila ne trebate slati svoje osobne podatke, već ćemo ih zatražiti naknadno od autora nagrađenih pisama.

Ako pisma šaljete poštom, u zasebnu manju zatvorenu kovertu priložite svoje kontakt podatke (ime, prezime i kontakt telefon).

Prijavom na Natječaj kandidat daje privolu je da se njegovi osobni podaci prikupljaju u svrhu provedbe natječaja u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.  Kandidati također ustupaju pisma na daljnju objavu, te trebaju naznačiti pristaju li na objavu pisama pod punim imenom i prezimenom ili pod šifrom s kojom sudjeluju u Natječaju.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu dvaju knjižničara Gradske knjižnice Velika Gorica i jednog vanjskog suradnika knjižnice.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja 2022.

Nagrade (knjige i promotivne poklon pakete) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.

Skip to content