„Napredujmo zajedno“ – predstavljanje volonterskog projekta u sklopu akcije Volim život – Dani osoba s invaliditetom

U petak 4. prosinca 2015. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, u sklopu akcije Volim život – Dani osoba s invaliditetom koju organiziraju Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Udruga osoba s invaliditetom „Suncokret“ i Sportski savez osoba s invaliditetom Velike Gorice uz podršku Povjerenstva osoba s invaliditetom Velike Gorice, održat će se predstavljanje volonterskog projekta „Napredujmo zajedno“ koji su pokrenuli neformalna skupina mladih Mladi BAS („Mladi budite anđeli svijeta“) iz Velike Gorice i „Kumen Fundación“ iz španjolskog Valladolida. Riječ je o dvogodišnjem projektu kojem je cilj uključivanje u društveni život osoba s invaliditetom i osoba sa specifičnim potrebama kao što su djeca i starije dobne skupine, a financirala ga je Europska unija u sklopu programa „Erazmus+“ te djelomično i Grad Velika Gorica.

Osim voditeljice projekta Ivane Ropuš u volonterskoj akciji je tijekom dvije godine sudjelovalo pedesetak mladih djevojaka i žena iz Hrvatske i Španjolske koje su organizirale, ali i sudjelovale u brojnim radionicama za ciljane skupine projekta. U interaktivnoj prezentaciji Ivana Ropuš s volonterkama na projektu, prikazat će nam svoja živopisna i zanimljiva iskustva u volontiranju s djecom, osobama s invaliditetom i umirovljenicima tijekom svog boravka u španjolskim gradovima Madridu, Valladolidu i Segoviji, te također iskustva španjolskih volonterki u Hrvatskoj.

Tijekom cijelog tjedna osoba s invaliditetom, od 1. do 5. prosinca 2015. u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica bit će postavljena izložba fotografija koja prikazuje iskustva volontera koji su sudjelovali u dvogodišnjem projektu „Napredujmo zajedno“.

Nesebično pomaganje leži u osnovi volonterskog pristupa, a iskustva o kojima ćete čuti nešto više na ovom susretu možda će i u vama potaknuti želju za sudjelovanjem u sličnim aktivnostima – stoga ste svi pozvani da nam se pridružite, naučite i uključite se svojim pitanjima i komentarima i saznajte zašto su volonteri superheroji svakodnevice!

„Smatram da me volontiranje u Španjolskoj promijenilo i da su me svaki događaj koji sam proživjela, sve priče koje sam čula od različitih osoba toliko nadahnuli i promijenili neke poglede na svijet. Upoznala sam tolike ljude koji su me nadahnjivali svojim uspjesima, upornošću, iskrenošću i predivnim razmišljanjima. Drago mi je što sam sudjelovala i imala priliku biti dio ovog predivnog iskustva.“

Iva Plepelić-Šokec, volonterka

Ova tribina odvija se u sklopu suradnje Udruge osoba s invaliditetom Suncokret i Gradske knjižnice Velika Gorica i, u organizaciji volonterki „Suncokreta“ Sanje Došen i Ivne Ivanković, treća je u nizu zamišljenih susreta kojima je cilj osvještavanje drugačijih potreba osoba s invaliditetom i pronalaženja načina njihove što bolje integracije u lokalnoj zajednici.

„Napredujmo zajedno“
predstavljanje volonterskog projekta neformalne skupine mladih Mladi BAS („Mladi budite anđeli svijeta“) iz Velike Gorice i „Kumen Fundación“ iz španjolskog Valladolida
gošće:
Ivana Ropuš, voditeljica projekta i volonterke Mladi BAS
petak 4. prosinca 2015. u 18.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content