Najtraženiji pisci u prvom tromjesečju 2017. godine

U proteklom tromjesečju 2017. (siječanj, veljača i ožujak) najtraženiji i najčitaniji pisci za odrasle bili su Jane Feather, Jo Nesbo i Lisa Kleypas. 

Jane Feather, rođena u Cairu 1945. godine, je britansko-američka autorica koja je napisala preko trideset povijesnih romansi. Ova nagrađivana spisateljica neko vrijeme je pisala pod pseudonimom Claudia Bishop i potpisuje više od 10 milijuna tiskanih knjiga. Većinu romana autorica piše u trilogijama, tu su:  trilogije o sestrama Duncan, trilogija o Nevjestama Blackwaterovih, trilogija Narukvice s privjescima, trilogija Gotovo nedužna, trilogija Nevjeste, trilogija Poljubac, zatim single romani Vjenčanje za Valentinovo, Venera itd. Ove godine u našoj knjižnici knjige Jane Feather bile su posuđivane 180 puta.

Jo Nesbø je norveški pisac rođen 1960. godine u Oslu. Najpoznatiji je po kriminalističkim romanima o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Također, Nesbo je pjevač i tekstopisac norveškog pop-rock sastava Di Derre. U travnju 2013. godine Nesbø je posjetio Hrvatsku kao gost Noir festivala. Kao pasionirani slobodni penjač posjetio je s grupom prijatelja penjalište na Kalniku. Njegovi najpoznatiji krimi romani, koje možete pronaći na našim policama, su : Crvendać, Đavolja zvijezda, Fantom, Krv na snijegu, Lovci na glave, Leopard, Nemeza, Policija, Ponoćno sunce, Spasitelj, Sin, Snjegović, Šišmiš i Žohari te krimići  za djecu: Prdoprah doktora Proktora(1), Čarobna kupka doktora Proktora(2), Doktor Proktor i smak svijeta(3) i Doktor Proktor i velika krađa zlata(4), koji zajedno čine tetralogiju. Nesboovi krimići u prvom tromjesečju 2017. godine posuđivani su 138 puta.

Lisa Kleypas rođena je 1964. godine u Texasu. Ova bivša miss Massachusetts jedna je od najprodavanijih američkih autorica povijesnih i suvremenih romansi. Neka  Kleypasina djela su raspoređena u serijalu. Međutim, čak i knjige u različitim serijama često imaju zajedničke elemente kao što su Westcliffs, gospođe Bradshaw, Jenner, Mathilda, Wallflowers… Njezini romani imaju intrigantne naslove kao što su : Zavedi me u zoru, Iskušaj me u sumrak, Jedne noći u ponoć, Slatkorječivi neznanac, Jedne strasne zime, Proljetni skandal, Tajne ljetne noći itd. pa je i to vjerojatno jedan od razloga što su naši čitatelji 129 puta posegnuli za knjigama Lise Kleypas u prva tri mjeseca 2017.

Skip to content