KNJIGE RUJNA – NAJČITANIJE

Knjige mjeseca određuju se prema iskazanom interesu korisnika i broju posudbi tijekom navedenog mjeseca iz područja strane i domaće književnosti, popularne znanosti i knjiga za djecu.
tri želje

Tri želje / Liane Moriarty

Nakon uspješnog hita „Male laži“, Liane Moriarty donosi nam još jedan genijalan, iskren i životopisan uvid u žensku prirodu. Kuda god se zaputile, prelijepe sestre Lyn, Cat i Gemma Kettle plijene pažnju i osmijehe, ali i kaos i dramu. Premda rođene u isto vrijeme i fizički nevjerojatno slične, svaka od sestara Kettle ima jedinstven karakter ispunjen vlastitim nadama i strahovima, koji je mnogo više od dojma koji ostavlja na prvi pogled. Lyn svoj život živi kao jedan uredno organiziran dnevni raspored, koji naizgled savršeno balansira brak, posao i majčinstvo. Do Cat dolazi vijest koji njen savršeni brak i život okreću naopačke, i njena nastojanja da postane majkom čini još težima. Gamma pokušava izmiriti slobodan duh i život bez cilja sa traumama iz djetinjstva koji joj ne dozvoljavaju da uspostavi ljubavnu vezu na duže od šest mjeseci. Ovaj roman, predstavljajući životne putove triju sestara Kettle, nam zapravo ispreda priču o neumornom i snažnom ljudskom duhu koji pronalazi svoj put unatoč mnoštvu prepreka koji mu se nalaze na putu.

puding od vanilije

Puding od vanilije / Vedrana Rudan

Knjigu sačinjava sedamdesetak tekstova prethodno objavljenih na autoričinu blogu, raspoređenih u nekoliko cjelina: Predjela i laka jela, Glavna jela i prilozi, Salate i Desert. Svojim prepoznatljivim britkim stilom Vedrana Rudan progovara o modernim ženama i muškarcima, o mladosti, starosti, hrvatskim aktualnostima, političarima, društvenim anomalijama, predrasudama, nepravdama, nasilju, a značajan dio knjige posvećuje tzv. novoj normalnosti, odnosno specifičnostima življenja u uvjetima epidemije.

a što s otpadom

A što s otpadom / Jess French

Mala enciklopedija za spas planeta sadrži činjenice o ljudskom utjecaju na okoliš. Sadrži poglavlja o deforestaciji, onečišćenju zraka, elektronskom otpadu i dugom vijeku plastike, ali također donosi i pozitivnu praksu, praktične savjete i rješenja kako se boriti protiv zagađenja okoliša. Priručnik je namijenjena mladim ekolozima starije osnovnoškolske dobi. Na kraju knjige nalazi se pojmovnik za što bolje razumijevanje problematike kao i popis organizacija i dobrotvornih udruga za daljnje pozitivno djelovanje u spašavanju planeta.

izvan reda

Izvan reda : još 12 pravila za život / Jordan B. Peterson

Knjiga je nastavak uspješnice „12 pravila za život“ proslavljenog kliničkog psihologa i profesora dr. Jordana B. Petersona. U novom nastavku autor donosi dvanaest novih životno važnih načela te pomoću njih daje smjernice za stvaranje ravnoteže između dvije temeljne stvarnosti koje nas okružuju – pretjerani kaos s jedne ili pretjerani red s druge strane. Kako nadići kulturne, znanstvene i psihološke sile koje nas guraju prema tiraniji te kako se umjesto toga pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda kada smo bespomoćni, samo su neke od niza smjernica koje je autor u knjizi predstavio.

Skip to content