Najčitanije u listopadu

I ovaj mjesec Vam donosimo listu najčitanijih naslova u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. Ovo je top 5 najčitanijih naslova beletristike za listopad 2021. godine:

mrski cimer

Mrski cimer / Penelope Ward

Nakon bakine smrti Amelia je naslijedila polovicu kuće na otoku Aquidneck. No, nasljedstvo je došlo uz jedan uvjet: drugu polovicu kuće naslijedit će dječak kojega je pomogla odgojiti. Dječak kojem je Amelia prije mnogo godina slomila srce. A taj je dječak sada muškarac snažna tijela i jednako čvrstih stavova.
Justin i Amelia nisu se vidjeli godinama, a sada žive zajedno jer se ni jedno od njih ne želi odreći kuće. Najgore u svemu jest to što Justin nije došao sam. No, Amelia će uskoro spoznati kako je tanka granica između ljubavi i mržnje i shvatiti da se ispod Justinove grube krinke još uvijek krije onaj isti dječak kojega je davno zavoljela i kojeg sada više ne može imati. A zbog toga ga sada želi još više…

drago dijete

Drago dijete / Romy Hausmann

Vraćajući se jedne noći sa zabave, studentica Lena je nestala. Njezini roditelji godinama su pokušavali saznati što joj se dogodilo, ali istraga nikad nije dala ni najmanji trag. Sve dok 14 godina nakon nestanka, u bolnicu ne dospiju žena i djevojčica koje obje nalikuju Leni. Zbrkani iskazi ozlijeđene žene i djevojčice koja možda ne razlikuje stvarnost od mašte zbunjuju policiju, ali i Lenine roditelje. Žena tvrdi da je bila oteta i zatočena u kolibi u šumi – ali tko je zapravo ona? I kako nastaviti život u normalnom svijetu jednom kada tjeskoba i panika zavladaju umom?

Knjižara na uglu

Knjižara na uglu / Jenny Colgan

Nina je knjižničarka zaljubljena u svoj posao i malu knjižnicu u kojoj radi. No kada se zbog financijskih rezova njezina knjižnica zatvori, a ona se suoči s traženjem novog posla, početni strah uskoro će zamijeniti uzbuđenje zbog možda lude, ali vrlo intrigantne ideje: napustiti veliki grad i preseliti u Škotsku te otvoriti malu putujuću knjižaru na kotačima. Osim brojnih iznenađenja i komplikacija, ostvarenje toga plana sa sobom nosi i neka nova poznanstva. Možda je vrijeme da Nina shvati da se prave romanse ne pronalaze samo u knjigama?

nešto predivno

Nešto predivno / Sarah Morgan

Otočanka Brittany Forrest cijeloga je života sanjala o pustolovini. S osamnaest godina mislila je da ju je pronašla u lošem momku Zacharyju Flynnu. No nakon samo deset burnih, vrelih dana kovitlac njihova braka se rasplinuo i Brittany ga je odlučila zauvijek izbaciti iz glave. Neustrašivi pilot Zach zna da je iznevjerio Brittany, ali povratak na otok Puffin i ponovni susret s njom bude davno zatomljene osjećaje. Iako misli da je nije vrijedan, ne može se natjerati da je se kloni – unatoč tome što zna da će mu ta snažna kemija samo otežati život. Dok se vrući ljetni dani pretapaju u sparne, zvjezdane noći, Brittany i Zach otkrivaju da su iskre između njih snažnije no ikad. Mogu li iz drugoga pokušaja napokon ostvariti snove o trajnoj sreći?

na nišanu

Na nišanu / Taylor Adams

James i Elle Eversman mladi su par koji putuje pustinjom Mojave kako bi na drugom kraju zemlje započeli novi život. Kad im se automobil neobjašnjivo pokvari na samotnoj pustinjskoj cesti, James i Elle nađu se bez signala na mobitelu i mogućnosti da dozovu pomoć.
Odjednom ih šokira pucanj iz daljine. Nepoznati snajperist drži ih na nišanu, zarobljene iza pokvarenog automobila, okružene samo pustinjskom prazninom u svim smjerovima. Nemaju kamo pobjeći, pa James i Elle moraju upotrijebiti sve svoje sposobnosti kako bi izbjegli smrtonosne snajperske metke. No je li uopće moguće preživjeti u ovoj bezizglednoj situaciji?

Skip to content