Najčitači Gradske knjižnice Velika Gorica u 2023. godini

Povodom našeg rođendana 8. ožujka, najčitače sa svih naših odjela nagrađujemo besplatnim jednogodišnjim članstvom i prigodnim poklon paketom.

Naši najčitači zaljubljenici su u pisanu riječ koja ih vodi u neke druge, daleke svjetove. Ovim putem im još jednom čestitamo na pročitanom brdu knjiga i njihovom entuzijazmu i ljubavi prema knjigama.

Što više pročitate, više ćete stvari znati. Što više naučite, više ćete mjesta posjetiti. – Dr. Seuss

Želimo vam još puno novih mjesta i spoznaja!

NAJČITAČICA SREDIŠNJEG ODJELA:

Valerija Vukelić koja u našu knjižnicu dolazi dva puta tjedno i naprosto “guta” knjige. Obožava ljubavne romane, a najdraža spisateljica joj je Monica McCarty.

NAJČITAČI DJEČJEG ODJELA:

Jakob Majurec koji ima samo 3 godine, ali čita kao veliki. Najdraže su mu knjige o Peppi Pig, Paw Patrol i Barba Papi. Jakob u knjižnicu dolazi jednom tjedno u pratnji mame Brigite i tate Domagoja i osim što voli posuđivati knjige, ima i svoje favorite za čitanje u knjižnici –  to su Pinokio, Snjeguljica, Crvenkapica.

Posebnu nagradu Dječjeg odjela osvojila je Gracijela Došen. Na Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica dolazi zbog potreba volontiranja preko udruge Smiješak za sve. U razgovoru nam je otkrila da u knjižnici uvijek nađe široku ponudu knjiga i slikovnica, a posebno ističe susretljivost i ljubaznost knjižničara i knjižničarki. Voli čitati od prije, ljubav je to koja se ne može opisati, a koju je prenijela i na volontiranje. Djeci voli čitati tematski različite slikovnice, uvijek drugačije i novo pa kaže da upravo to može dobiti u našoj knjižnici. Sretna je što ima priliku ujedno biti član udruge i član knjižnice i to zajednički obujmiti u jednu priču. Zahvaljuje se knjižnici na nagradi kao i udruzi Smiješak za sve koja joj omogućuje volontiranje u dječjim bolnicama i odjelima.

NAJČITAČI PODRUČNE KNJIŽNICE GALŽENICE:

Mirjana Obuljen, umirovljena prevoditeljica s francuskog, engleskog i talijanskog jezika. Voli suvremenu literaturu, ali i klasike. Smatra da su neki od boljih autora Amos Oz, Magda Szabo, Peter Esterhazy i Richard P. Feynmana, ali i puno drugih koje je čitala. Knjige posuđuje isključivo u Knjižnici Galženici za koju kaže da je jedno čudesno mjesto gdje radi najsimpatičnija grupa ljudi te je prezadovoljna uslugama. Svima poručuje da treba puno čitati, pronaći svoju strast za nečime, nikako ne kukati u životu i ne biti površan.

Ana Lovrić učenica je trećeg razreda OŠ Nikole Hribara koja najviše voli čitati zagonetke i knjige Enid Blyton.

Skip to content