Moj život je novi val : književno – glazbena tribina

U srijedu 30. listopada 2019. u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u goste nam dolazi Branko Kostelnik, novinar, publicist i glazbenik, rođen u Osijeku 1961. godine. Prvi tekst objavio je u Glasu Slavonije 1978. U osamdesetima je bio stalni suradnik HRT Studija Osijek gdje je na radiju i televiziji uređivao i vodio niz emisija i priloga iz glazbe, kulture i pop kulture. Bio je urednik kulture i glavni i odgovorni urednik omladinskog lista TEN (1985.-1990.) te urednik kulture i glavni urednik Osječkog tjednika (1990.-1991.).
Magistrirao je sociologiju kulture na Sveučilištu u Ljubljani. Radi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.


Tijekom devedesetih i pčetkom 2000-ih tekstove, eseje, intervjue, kritike i recenzije s područja glazbe i pop kulture i suvremene umjetnosti objavljuje na Radiju 101 te u listovima Danas, Nedjeljna Dalmacija, Pop extra, Nedjeljni Vjesnik, zatim u Vijencu, Zarezu, Večernjem listu, Jutarnjem listu, Globusu, Dnevniku te u časopisima Elle, Quorum, Rijeka, Balkanisi konture.
Utemeljitelj je i leader art rock grupe RODERICK koja u u devedesetim djeluje pod imenom RODERICK NOVY (5 samostalnih albuma, 4 kompilacije). Autor je brojnih performancea grupe od kojih je najznačajniji onaj s guruom hrvatske suvremene umjetnosti Ivanom Kožarićem. Suradnik je Enciklopedije hrvatske pop i rock glazbe. Knjiga intervjua Moj život je novi val – razgovori s prvoborcima i dragovoljcima novog vala – na jednome mjestu sakuplja razgovore koje je ovaj istaknuti novinar, glazbenik, glazbeni kritičar i organizator vodio s najvažnijim sudionicima novoga vala. Objavio je i knjige Popkalčr i Eros, laži i pop rock pjesme : seksizam i profit u hrvatskoj pop i rock glazbi u devedesetima. 

Program počinje u 18 sati.

Galerija objavljenih knjiga:

Skip to content