Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

Nacionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja počinje 15. listopada i traje sve do 15. studenoga i ove će godine u Gradskoj knjižnici Velika Gorica biti bogata književnim događanjima za sve uzraste. Slijedeći ovogodišnji moto manifestacije “U ritmu čitanja” trudili smo se najbolji način povezati književnost i glazbu.

Započinjemo malim književnim festivalom Turbooks koji će u tri dana ugostiti najčitanije književnike za odrasle i djecu te će naši sugrađani imati priliku upoznati Julijanu Matanović, Pavla Pavličića, Ivanu Šojat, Jelenu Pervan i našu sugrađanku Željku Horvat-Vukelju koja će osim susreta za djecu nastupiti i u ulozi moderatorice večernjih susreta, te će uz nagrađivanu književnicu Jasminku Tihi-Stepanić pobrinuti da književna upoznavanja proteknu u ugodnom druženju.

U Mjesecu hrvatske knjige slijede nam i zanimljivi susreti s glazbenim teoretičarom Brankom Kostelnikom koji će nas vratiti u crno-bijeli svijet legendarnih osamdesetih, s pjesnikom južnih mora Tomicom Bajsićem kojeg će u književnom nastupu pratiti kantautorica (i njegova kći) Nina Bajsić, te s Lucijom Stanojević, autoricom slikovnice “Ritam zvukolik” putem koje djeca mogu upoznati osnovne glazbene pojmove. Za kraj ćemo okupiti i velikogoričke pjesnikinje i pjesnike pod kantautorskom palicom Siniše Beloševića koji je uglazbio stihove mnogih velikogoričkih autorica i autora.

Mjesec hrvatske knjige vrijeme je i za svakodnevni Glazbeni intermezzo kojim će nas u Knjižnici Galženica glazbom iznenađivati polaznici Umjetničke škole Franje pl. Lučića. Saznat ćemo i može li lektira biti zabavnija ako se uglazbi i može li se Homer pjevati… Tu su još i izložbe, radionice, a nije naodmet napomenuti da kao i svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga učenici prvih razreda osnovnih škola velikogoričkog područja imaju i besplatan upis u knjižnicu.

Detalje o događanjima možete saznati dolaskom u knjižnicu, prateći naše web stranice ili zavirite u našu programsku knjižicu:

Skip to content