Lucijini dani 2014. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

U prosincu, u sklopu gradske akcije Lucijini dani 2014. Gradska knjižnica Velika Gorica organizira nekoliko prigodnih događanja za svoje korisnike i sugrađane.

U izlozima i prostoru Područne knjižnice Galženica od petka 5. prosinca bit će postavljena izložba u povodu 20 godina rada Skupina s ranim učenjem njemačkoga jezika Dječjeg vrtića „Ciciban“ – „Ich gehe mit meiner Laterne…“ – na kojoj će biti izloženi dječji radovi na temu sakralne graditeljske baštine turopoljskoga kraja.

U utorak 9. prosinca 2014. u 19.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle ponovno se prisjećamo Augusta Šenoe čija se prerana smrt dogodila upravo na Sv. Luciju 1881. godine. Manje je poznato da je Šenoa bio veliki poznavatelj glagoljičkog pisma te je neka djela u potpunosti napisao glagoljicom. O tom aspektu njegovog djelovanja predavanje će održati prof. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice uz pratnju dopredsjednika Društva g. Stjepana Baherta.

U četvrtak 11. prosinca 2014. u 19.00 sati također u Središnjem odjelu za odrasle nastavljamo s tradicionalnim adventskim prikazivanjem serijala dokumentarnih filmova o marijanskoj baštini Stella Maris, a ove godine bit će prikazan film „Stella Maris južnih otoka“, najnoviji u nizu projekta digitaliziranog snimanja hrvatske mariološke baštine. O projektu i filmu govorit će dr.sc. Hrvojka Mihanović Salopek i prof. Alojzije Prosoli. Zahvaljujući entuzijazmu dvoje zaljubljenika u sakralnu baštinu nastao je niz prekrasnih dokumentarnih filmova što svjedoče o hrvatskoj sakralnoj glazbi, svetištima, samostanima, umjetničkim djelima i vrijednim knjigama.

U subotu 13. prosinca 2014., na Svetu Luciju i Dan Grada Velike Gorice, već tradicionalno je u Gradskoj knjižnici Velika Gorica na snazi Dan bez zakasnina. Svi korisnici knjižnice na taj dan u radnom vremenu knjižnice od 8.00 do 13.00 sati mogu vratiti sve knjige koje duguju knjižnici bez naplate zakasnina, i to u sva tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, Dječjem odjelu, te Područnoj knjižnici Galženica. Knjige treba vratiti u lokaciju u kojoj su posuđene.

Korisnike koji iz bilo kojeg razloga knjigama jednostavno ne mogu ući u trag, molimo da se taj dan ipak osobno ili telefonski  jave u knjižnicu kako bismo problem riješili na obostrano zadovoljstvo.

Korisnicima koji ne duguju knjige, nego imaju blokadu zbog prethodno nepodmirenih zakasnina, također će biti oproštena dugovanja ukoliko to na taj dan zatraže u knjižnici osobno ili putem telefona.

Naše police željno iščekuju vraćene knjige kako bi one mogle pronaći svoj put do novih čitatelja!

Skip to content