Likovna umjetnost u knjižnici Zlate Cundeković

Područna knjižnica „Galženica“ ponovno otvara vrata jedne privatne knjižnice na području Velike Gorice i tom prilikom poziva Vas na otvorenje izložbe knjiga iz privatne knjižnice naše sugrađanke Zlate Cundeković.
Ugledna kulturna djelatnica Zlata Cundeković u svojoj kući u D. Lomnici okružena je knjigama.
Dio njene knjižnice sastoji se od publikacija s područja likovne umjetnosti što može biti zanimljivo sugrađanima i posjetiteljima Doma kulture.
Susret ljubitelja knjiga i likovne umjetnosti u povodu ove izložbe izlaganjem o Zlatinom umjetničkom radu obogatit će dr. sc. Hrvojka Mihanović Salopek, znanstvena savjetnica iz Odsjeka za književnost, Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU-a.

Pjesničke tekstove interpretirat će Biserka Fatur (r. 1951. u Zagrebu, diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti) koja je zaposlena u ZKL-u, a često se pojavljuje u radijskom i televizijskom dramskom programu.
Mlada glazbenica Nedjeljka Salopek (rođena u Zagrebu 1991.) svirat će na violini. Diplomirala je prvi stupanj Muzičke akademije s odličnim uspjehom i dovršava magisterij. Održala je više solističkih koncerata i već je nastupala u Italiji i Austriji.
M. I.

Izložbu u izlozima Područne knjižnice Galženica možete razgledati do 4. ožujka 2013.

Likovna umjetnost u knjižnici Zlate Cundeković
otvorenje izložbe
sudjeluju:
Zlata Cundeković, dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, Biserka Fatur,
glumica ZKL-a, Nedjeljka Salopek, solo violina; voditeljica: mr. sc.
Marija Ivanović
Utorak, 19. veljače  2013. u 19 sati
Područna knjižnica „Galženica“, Trg S. Radića 5

Skip to content