Knjižnica i dalje radi uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera

Vjerujemo da se pitate kako su se nove i strože epidemiološke mjere odrazile na rad knjižnica, pa sve ljubitelje knjiga obavještavamo da knjižnica radi kao i do sada, naravno u skladu s dosadašnjim odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Smjernicama za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19 Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Dozvoljen je ulazak korisnika u prostor kao i samostalno biranje knjiga u Središnjem odjelu za odrasle i Dječjem odjelu, uz preporuku što kraćeg zadržavanja u prostoru knjižnice i ograničenje broja osoba koje istodobno mogu biti u knjižnici. U Knjižnici Galženica moguć je povrat i posudba novih knjiga, nije moguće samostalno birati knjige niti ulaziti u prostor i među police u knjižnici, zato preporučujemo da unaprijed naručite knjige koje želite posuditi ili dođete s već pripremljenim popisom željenih knjiga.

Moguće je koristiti studijsku čitaonicu u Središnjem odjelu za odrasle uz prethodnu najavu telefonom ili putem e-maila dok će studijska čitaonica u Knjižnici Galženica, sve čitaonice dnevnog tiska i igraonica Dječjeg odjela do daljnjeg ostati zatvorene. Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće.

Upute za korisnike prilikom ulaska i boravka u prostorima knjižnice:

 1. Obavezno je nošenje maske tijekom boravka u knjižnici.
 2. Pri ulasku u prostor knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.
 3. Naglasak je na minimalnom zadržavanju u knjižnici.
 4. Molimo korisnike da poštuju razmak od propisanih 2 metra od ostalih korisnika i zaposlenika knjižnice.
 5. Radi ograničenja o istovremenom broju osoba u zatvorenom prostoru, broj korisnika koji istovremeno borave u knjižnici je: u Središnjem odjelu za odrasle najviše 5 korisnika, u Dječjem odjelu najviše dvoje korisnika s pratnjom i najviše 1 korisnik u Knjižnici Galženica. Ako u knjižnici u nekom trenutku boravi maksimalno dozvoljen broj korisnika, tek nakon izlaska jedne osobe, u prostor može ući iduća.
 6. U čitaonici Središnjeg odjela za odrasle dostupno je 1 mjesto za rad korisnika stoga je potrebno unaprijed rezervirati mjesto za rad putem telefona 6222948 ili putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr
 7. Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće, ali korisnici slobodno mogu koristiti vlastita prijenosna računala.

Upute vezane uz knjižnične usluge:

 1. Posudba knjiga omogućena je uz minimalno zadržavanje u knjižnici.
 2. Preporučujemo vam da u knjižnicu dolazite s popisom knjiga koje želite posuditi ili da prethodno napravite rezervaciju knjiga kako bismo ubrzali rad s korisnicima.
 3. Prije dolaska u knjižnicu pregledajte naš katalog na https://vgorica.zaki.com.hr/pages/search.aspx?&currentPage=1&searchById=-1 i odaberite naslove koji vas zanimaju. Građu možete naručiti izravno putem kataloga, telefonski ili putem e-maila u pojedinim lokacijama knjižnice (u kojima je građa trenutno raspoloživa) http://www.knjiznica-vg.hr/kontakti/ ili doći u knjižnicu s popisom željenih naslova koje ćemo potražiti za vas. Kao i uvijek, naravno, možete se pouzdati i u knjižničarsku preporuku ?
 4. Studijska čitaonica u Središnjem odjelu za odrasle otvorena je za korisnike uz prethodnu najavu. Studijska čitaonica u Knjižnici Galženica je zatvorena.
 5. Čitaonice dnevnog tiska i igraonica Dječjeg odjela do daljnjeg ostaju zatvorene.
 6. Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće.

Radno vrijeme knjižnice za sve lokacije:

ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8:00 do 19:30

subota od 8: 00 do 13.00 sati

Skip to content