Književni susreti u Noći knjige 23. travnja 2018.

U ponedjeljak 23. travnja 2018. i naša knjižnica tradicionalno će se pridružiti manifestaciji Noć knjige. Već u jutarnjim satima najmlađi mogu na matineji u Dječjem odjelu pogledati predstavu „Mačka i mišung priča“ pripovjedačice Srebrenke Peregrin, a u popodnevnim i večernjim satima u Središnjem odjelu za odrasle održat će se dva književna susreta uz predstavljanje knjiga. Za tinejdžere u 18.00 sati počinje predstavljanje nove knjige velikogoričke književnice Nade Mihoković-Kumrić „I onda se ponovno zaljubila“, ekološko-ljubavno-obiteljskog romana čije su predstavljanje osmislili učenici 8.d razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika: Nika Čalić, Ivan Fujs, Ema Jančetić, Ema Jandroković, Leon Rus, Ivan Zavorka uz mentorstvo učiteljice Melite Delić i knjižničarke Davorke Facko Vnučec. U 19.30 sati imate priliku uživo poslušati teatrologinju i književnicu Mani Gotovac koja će jednim sasvim posebnim književnim nastupom predstaviti svoj recentni roman „Ćutim te“. Manifestaciju Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica tradicionalno će svojim nastupom otvoriti Folklorni ansambl Turopolje izvođenjem jurjevskih pjesama i plesova ispred knjižnice. Također, od 17.00 do 21.00 sat u prostoru knjižnice možete po jedinstvenoj cijeni od 5 kuna kupiti knjige iz knjižničnog otpisa. Nadamo se da ćete uživati u programu koji smo pripremili za sve generacije ljubitelja knjiga!

Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
Ponedjeljak, 23. travnja 2018.
Matineja u Dječjem odjelu u 10.00 sati
Večernji program od 17.30 do 21.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle
Gradska knjižnica Velika Gorica
Dječji odjel (potkrovlje)
Središnji odjel za odrasle
Zagrebačka 37

10.00 sati
Matineja u Dječjem odjelu
Mačka i mišung priča
Autorska predstava pripovjedačice Srebrenke Peregrin
Gošća: Srebrenka Peregrin, pripovjedačica

17.45 sati
Nastup FA Turopolje
Manifestaciju Noć knjige tradicionalno otvara nastup Folklornog ansambla Turopolje koji će u čast blagdana sv. Jurja izvesti jurjevske pjesme i plesove

18.00 sati
I onda se ponovno zaljubila
Predstavljanje romana Nade Mihoković-Kumrić
Sudionici: Nada Mihoković-Kumrić, autorica, učenici 8.d razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika Velika Gorica

19.30 sati
Književni susret s Mani Gotovac
predstavljanje romana „Ćutim te“
Gošća: Mani Gotovac, teatrologinja i književnica
Glazbeni program: Krešimir Starčević, klavir

17.00 – 21.00 sat
Prodaja knjiga po 5 kuna
Akcijska prodaja knjiga iz knjižničnog otpisa

O Noći knjige:

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu čitanje. Priliku za to pružili su “Svjetski dan knjige i autorskih prava” (23. travnja) te “Dan hrvatske knjige” (22. travnja).

Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
Ponedjeljak, 23. travnja 2018.
Matineja u Dječjem odjelu u 10.00 sati
Večernji program od 17.30 do 21.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle
Gradska knjižnica Velika Gorica
Dječji odjel (potkrovlje)
Središnji odjel za odrasle
Zagrebačka 37

Skip to content