Književni susreti s Julijanom Matanović, Pavlom Pavličićem i Ivanom Šojat na Turbooksu

Na ovogodišnjem izdanju malog književnog festivala Turbooks pozivamo vas na tri zanimljiva književna druženja. Ovogodišnji su nam gosti JULIJANA MATANOVIĆ, PAVAO PAVLIČIĆ i IVANA ŠOJAT. Posebno smo ponosni što će se u ulozi moderatorica ovih književnih susreta naći velikogoričke književnice JASMINKA TIHI-STEPANIĆ i ŽELJKA HORVAT-VUKELJA, što će ovim književnim razgovorima dati novu i zanimljivu dimenziju. Pozivamo vas na tri dana knjige, čitanja i druženja! Iako ćete neke od knjiga ovih autora moći kupiti i na samim književnim događanjima, svakako ne zaboravite ponijeti i vlastite primjerke koje već imate kod kuće!

Srijeda, 16. listopada 2019., 19.00 sati

„Ljuta godina“ Julijane Matanović

gošća: JULIJANA MATANOVIĆ, književnica

moderatorica: Jasminka Tihi-Stepanić, književnica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Prva večer festivala rezervirana je za druženje s književnicom Julijanom Matanović. U razgovoru će naglasak biti na njezinoj najnovijoj knjizi “Ljuta godina”. Omiljena književnica, sa srcem uvijek na reveru, u knjizi kolumni „Ljuta godina: zapisi internetske novakinje“ donosi niz dnevničko-esejističkih zapisa i u svom nas prepoznatljivom emotivnom i neposrednom stilu ponovno oduševljava svojim pisanjem. Susret će moderirati književnica Jasminka Tihi-Stepanić.

Četvrtak, 17. listopada 2019., 19.00 sati

Pohvala Pavlu Pavličiću

gost: akademik PAVAO PAVLIČIĆ, književnik

moderatorica: Željka Horvat-Vukelja, književnica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Književni susret s Pavlom Pavličićem u kojem ćemo imati priliku čuti više o njegovim recentnim i zanimljivim knjigama “Pohvala starosti” i “Pohvala tijelu”. Pisac, književni teoretičar, profesor i akademik Pavao Pavličić nedavno je objavio impresivnu stotu knjigu u svom bogatom opusu – roman „Bakrene sove“ kojim se vraća fantastičnim korijenima svoje proze, ali i ostaje u žanru istražiteljskog romana na kakve smo navikli iz njegova pera. S druge pak strane, esejističke knjige „Pohvala starosti“ i „Pohvala tijelu“ malo su koga ostavile ravnodušnim u vremenu kada se na nepoželjnost jednog i nesavršenosti drugog gleda prijekim pogledom. Kroz razgovor o smjeru njegova daljnjeg književnog opusa vodit će nas književnica Željka Horvat-Vukelja.

Petak, 18.  listopada 2019., 19.00 sati

U potrazi za Slavonijom Ivane Šojat

gošća: IVANA ŠOJAT, književnica

moderatorica: Željka Horvat-Vukelja, književnica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Presretni smo što na zadnjoj večeri malog književnog festivala možemo ugostiti jednu od najvažnijih suvremenih hrvatskih spisateljica, osječku književnicu Ivanu Šojat, autoricu koja nas je oduševila svojim romanima “Unterstadt”, “Jom kipur” i “Ezan”. Dok je u „Unterstadtu“ opisivala povijest jedne osječke obitelji, dok se glavni lik “Jom Kipura“ borio s demonima zaostalima u njemu nakon domovinskog rata, dok je pred našim čitateljskim očima umirao pripovjedač „Ezana“ u nekoj udaljenijoj povijesti, čini se da je Ivana uvijek pisala prije svega o Slavoniji i njezinoj povijesnoj sudbini. Kroz razgovor s autoricom vodit će nas književnica Željka Horvat-Vukelja.

Skip to content