Književni susret s Mirom Gavranom

Ponosni smo što vas u Mjesecu hrvatske knjige u suradnji s nakladničkom kućom Mozaik knjiga iz Zagreba možemo pozvati na susret sa slavnim književnikom i dramatičarom Mirom Gavranom. Na književnom susretu u utorak 14. studenoga 2017. u 19.00 sati autor će predstaviti svoj zadnji roman „Nekoliko ptica i jedno nebo“. U romanu Miro Gavran piše o fra Didaku Buntiću, čovjeku velika srca koji je vlastitom ljubavlju, trudom i voljom pomogao stotinama djece da tijekom „gladnih godina“ u Hercegovini pronađu novi dom u plodnoj Slavoniji i na taj način spasio njihove gole živote. Ovu dirljivu priču uz autora će predstaviti i moderatorica susreta, velikogorička književnica Željka Horvat-Vukelja.

Susret će se održati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37.

Miro Gavran je hrvatski književnik rođen 1961. u učiteljskoj obitelji, u slavonskom selu Gornja Trnava, nedaleko Nove Gradiške. Djela su mu prevedena na 38 jezika. Njegove knjige imale su više od dvjesto izdanja u zemlji i inozemstvu. Prema njegovim dramama i komedijama nastalo je više od tristo kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu pod nazivom Gavranfest. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu proteklih dvadesetak godina. Objavio je romane za djecu i odrasle te zbirku poezije, a dobitnik je niza nagrada za svoj rad.

Miro Gavran: Nekoliko ptica i jedno nebo
Književni susret uz predstavljanje knjigeGost: Miro Gavran, književnikModeratorica susreta: Željka Horvat-Vukelja, književnica
Utorak, 14. studenoga 2017. u 19.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content