Književna večer: Nagovor na poeziju

U Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se pjesnički susret s iznimnim autoricama Martinom Vidaić i Zrinkom Posavec u ponedjeljak, 7. studenog, u 18.00 na Središnjem odjelu, Zagrebačka 37.

Martina Vidaić (1986.) prošlogodišnja je dobitnica nagrade Kamov za prozno-poetsku zbirku “Trg, tržnica, nož” u kojoj kroz 45 zapisa bilježi tijek dana, izmjene godišnjih doba, ali i desetljeća na jednoj mediteranskoj tržnici na koju u jednom trenu pada bomba… A tu su i neki neobični likovi kojima daje glas. Napisala je tri zbirke pjesama: Era gmazova (za koju je dobila Nagradu Goran za mlade pjesnike 2011.), Tamni čovjek Birger i Mehanika peluda (Nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju zbirku pjesama u dvogodišnjem periodu 2018.), te dva romana: Anatomija štakora i Stjenice.

Zrinka Posavec (1981.) naša je sugrađanka po poslu, predaje pjevanje u Umjetničkoj školi Franje Lučića, a razgovarat ćemo o njenoj trećoj pjesničkoj zbirci ˝Maria Callas se baca u more˝ koja je posvećena glasu i pjevanju, tijelu kao instrumentu, ali i izvoru naslade, pjevačicama i njihovom mjestu u društvu. Prethodno je objavila pjesničke zbirke ˝Soba za buđenje˝ i ˝Pjevaj Molly˝. Ona je i etnomuzikologinja i autorica tri studijska albuma: Pantomima – Sevdah&Panonika, Gradovi i sela, Pjesme o ljubavi i tijelu.

Susret će moderirati književna promotorica i prevoditeljica Romana Perečinec.

Skip to content