KNJIGE TRAVNJA

Najtraženije knjige u mjesecu travnju 2021. su:

profesionalac

Profesionalac / Kresley Cole

Aleksandr Sevastijan apsolutno je odan svome poslodavcu, mafijaškom šefu, sve dok ne dobije zapovijed da zaštiti njegovu davno izgubljenu kćer, bujnu i zamamnu crvenokosu djevojku koja mu ne izlazi iz glave i poput vatre teče njegovim venama.

Postdiplomantica Natalie Porter tek se oporavila od prvoga susreta s tajnovitim, zavodljivim Sibircem kad je on otme i odvede u Rusiju, u kojoj ona otkriva svijet neslućenog bogatstva i razuzdanih užitaka.

Ne bi li je spasio od neprijatelja, Aleksandr sakrije Natalie. Od raskošne palače u Rusiji do dekadentnih zabavišta ultrabogatih Parižana, ljubavnici ispituju vlastite granice kako bi otkrili mogu li se njihove najmračnije – i najnedopuštenije – maštarije doista ostvariti. U ovoj igri on određuje pravila …

ispovijest jednog roba

Ispovijest jednoga roba / Miguel Barnet

Autorovi zapisi u obliku ispovijesti u prvom licu proizašli su iz razgovora sa stogodišnjim, bivšim afričkim robom na Kubi. Ispovijest sadrži razgovore o ropstvu, društvenom životu u barakama, o životu odbjeglog roba u planini i njegovu povezanost s prirodom.

svijet prije tebe

Svijet prije tebe / Zoran Pilić

Hrvatski pisac uvršten na popis “New Voices of Europe” u svojem nas trećem “romanu ceste, zbirci tužnih pustolovina i albumu veselih bjegova” upoznaje s Edijem. Edi je nekadašnji heavy metalac kojeg su obilježile sretne sedamdesete dok je odrastao u jednom slavonskom gradu te mračne i razorne devedesete dok je njegovom okolinom huktao rat. Odlazeći iz “europskog Maconda”, Edi se kroz brojne glazbene i filmske reference, suočava s vlastitim padovima, ali i usponima. Vremensku okosnicu romana čine i svjetska nogometna prvenstva koja postaju dijelom uspomena, ali i uobličuju život samog protagonista.

Skip to content