Knjige koje će vas nadahnuti i podržati u provođenju novogodišnjih odluka

2017. godina je stigla i sigurno ste u nju krenuli usvajanjem nekih dobrih navika ili vještina, stoga smo odlučili izdvojiti knjige koje vam u tome mogu pomoći, a koje će vas potaknuti na još jednu dobru naviku – češći dolazak u knjižnicu!

Za usavršiti pripremu kulinarskih specijaliteta

Blagovati na tragu klasika

Irena Lukšić : Blagovati na tragu klasika

Biblioteka Na tragu klasika poznata je ljubiteljima vrhunskih ostvarenja svjetske književnosti, a urednica te bogate biblioteke, Irena Lukšić, okupila je u ovoj knjizi recepte koji se pojavljuju u objavljenim romanima i pričama. Unesite u svoju kuhinju nešto novo i zanimljivo i jedite kao što su jeli književni junaci. A možda prelistavajući recepte iz ove šarolike knjige dobijete i neku novu ideju za čitanje.

Za naučiti strani jezik

Nova finska gramatika

Diego Marani : Nova finska gramatika

Zanimljiv roman o zamjeni identiteta u jeku Drugog svjetskog rata. Protagonist je mladi Talijan s gubitkom pamćenja, pronađen u jakni s ušivenim finskim imenom, koji sada prema uputama liječnika započinje učenje finskog jezika pretpostavljajući da će se tako uspjeti vratiti svom materinjem jeziku i korijenima. Čitatelji koje zanima lingvistika, ali i istraživanje koliko jezik oblikuje naš identitet, uživat će u svakoj stranici. A oni najstrastveniji će se odlučiti i na učenje finskog ili možda talijanskog jezika.

Za češći boravak u prirodi

Priručnik za hodače

Edo Popović : Priručnik za hodače

Priručnik za hodače kombinacija je fikcije i dnevničkih zapisa s autorovih izleta po Velebitu, obogaćena fotografijama i crtežima. Poziva na odmor od tehnologije, usporavanje i bijeg od urbanog gradskog asfalta. Ako je vaš ruksak za Velebit, Sljeme ili šetnju po našem divnom Turopolju već spreman, ubacite i ovu knjigu kao suputnika i izvor inspiracije.

Za bolje organizirati životni prostor

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Marie Kondo : Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Sve je više zagovornika teorije da je sređen životni prostor preduvjet za nove životne početke. Ako ne znate odakle krenuti u organizaciji, pospremanju i rješavanju suvišnih stvari, pročitajte kako to rade u Japanu i kako njihove savjete o uspostavi reda u vlastitom domu možete prilagoditi svojim potrebama i prilikama.

Za postići bolje međusobne odnose s partnerom i prijateljima

Zašto muškarci ne slušaju žene ne znaju čitati zemljovide

Barbara i Alen Pease : Zašto muškarci ne slušaju, a žene ne znaju čitati zemljovide

Poznati autorski dvojac, koji iza sebe ima niz planetarno popularnih knjiga o govoru tijela i komunikaciji, u ovoj znanstveno-populističkoj knjizi na zabavan način progovara o biološkim i društvenim razlikama između žena i muškaraca. Zašto muškarci mrze kupovinu a žene su slabije u orijentaciji u prostoru, jesu li to samo predrasude ili stvarne razlike koje moramo prihvatiti za sretniji suživot, samo su neka od pitanja na koje ova knjiga nudi odgovor.

Za nabaviti kućnog ljubimca

O životinjama i njihovim ljudima

Mirjana Krizmanić : O životinjama i njihovim ljudima

Bez obzira na to imate li već kućnog ljubimca ili se tek pripremate primiti životinju kao novog člana svoje obitelji, u knjizi poznate psihologinje sigurno ćete pronaći bezbroj zanimljivih informacija. Idealno je štivo ako se dvoumite zašto nabaviti kućnog ljubimca, koju životinju odabrati i ako želite saznati na koji način što bolje organizirati vaše zajedničko vrijeme.

Za putovati

1000 dana proljeća

Tomislav Perko : 1000 dana proljeća

Mladi avanturist je nakon pet godina putovanja na pet kontinenata odlučio svoje doživljaje, kao i mnoštvo savjeta za uspješno putovanje uz što manje novca i što više neprocjenjivih trenutaka za pamćenje, pretočiti u knjigu. Nakon čitanja ovog putopisa, u koji je utkana i lijepa ljubavna priča, sigurno ćete se, već ovog proljeća, uputiti na neku novu destinaciju, bila ona 20, 200 ili 2000 km udaljena.

Za uživati u malim stvarima

Hygge sretan život na danski način

Louisa Thomsen Brits : Hygge sretan život na danski način

Mladi avanturist je nakon pet godina putovanja na pet kontinenata odlučio svoje doživljaje, kao i mnoštvo savjeta za uspješno putovanje uz što manje novca i što više neprocjenjivih trenutaka za pamćenje, pretočiti u knjigu. Nakon čitanja ovog putopisa, u koji je utkana i lijepa ljubavna priča, sigurno ćete se, već ovog proljeća, uputiti na neku novu destinaciju, bila ona 20, 200 ili 2000 km udaljena.

Skip to content