Knjige božićnog raspoloženja – preporuke

Blagdansko vrijeme idealna je prilika da pronađete malo više vremena za uživanje u čitanju. Sastavili smo za vas šaroliku listu knjiga, od kojih će vas neke nasmijati, a neke rasplakati, neke ćete željeti pročitati istoga dana, a za neke ćete željeti da potraju što duže … barem do prvog novogodišnjeg odlaska u knjižnicu!

Kako preskočiti Božić

John Grisham: Kako preskočiti Božić

Prvi Božić bez kćeri, koja je stotinama kilometara daleko, daje bračnom paru Krank ideju da zaobiđu proslavu blagdana u svome domu i otputuju na krstarenje. Hoće li biti uspješni u tom naumu ili ipak promijeniti svoje planove? Poznati pisac sudskih trilera udaljio se od sudnice i porotnika kako bi nas ovom antibožićnom pričom nasmijao, ali i podsjetio kakve sve posljedice može imati konzumerističko ludilo koje vlada u prosincu i može li se ustvari od njega pobjeći.

Na božićno jutro

Lisa Kleypas – Na božićno jutro

Sve ljubiteljice ljubavno-povijesnih romana, a i pokoji ljubitelj, uživat će čitajući kako božićne blagdane provode pripadnici visokog  engleskog društva krajem 1845. godine. Naočit Rafe vraća se iz Amerike nastojeći osvojiti lijepu Natalie, koja se ne želi tek tako predati momku na lošem glasu. A tu je i njena sestrična Hannah, koja također ne može odoljeti Rafeovom šarmu. Kako će božićna čarolija spojiti zaljubljena srca, otkrijte sami.

Božićni pulover

Glenn Beck – Božićni pulover

Topla obiteljska priča o dječaku koji priželjkuje bicikl na dar, a dobiva tek ručno ispleten pulover od majke. Ono što je prvotno za dječaka veliko razočaranje tijekom božićnog jutra postaje velika prekretnica i dar koji će ga i trideset godina kasnije učiti o pravim vrijednostima Božića.

Čin Rogera Murgatroyda

Gilbert Adair – Čin Rogera Murgatroyda

Božićna zabava koju su ffolkesovi pripremili na svom imanju u Dartmooru prekinuta je nakon što je jedan od uzvanika pronađen ubijen na tavanu. Svi se uzvanici posvećuju rješavanju misterija ubojstva, pri čemu se ističe dosjetljiva spisateljica kriminalističkih romana Evadne Mount. Svojevrsni hommage Agathi Christie na zabavan način razotkriva ubojicu.

Klub božićnih kolačića

Ann Pearlman – Klub božićnih kolačića

Svake godine u prosincu Marnie okuplja svojih jedanaest prijateljica i svaka od njih na druženje donosi božićne kolačiće, bocu vina i svoju priču. Djeca, muževi, prijatelji, sve ove žene suočavaju se s različitim problemima, ali suze se lakše brišu u dobrom društvu i uz fine kolačiće. Ako i vi želite ispeći fine kolačiće i možda okupiti svoje prijateljice na druženje, na početku svakog poglavlja nalazi se recept!

Božićna kutija

Richard Paul Evans – Božićna kutija

Priču o božićnoj kutiji Evans je u početku namjeravao pokloniti samo obitelji i prijateljima, ali oni su ju preporučili svojim prijateljima i tako sve dok nije postala blagdanski klasik svih generacija diljem svijeta. Svega stotinjak stranica prati udovicu Parkin i mladu obitelj Evans, koja o njoj skrbi u zamjenu za dom i plaću. Poslovni dogovor ustupa mjesto obiteljskoj ljubavi i zajedništvu, čije se važnosti treba prisjetiti upravo u blagdanske dane.

Scarpettina zimska trpeza

Patricia Cornwell – Scarpettina zimska trpeza

Ljubitelje kraljice krimića Patricie Cornwell oduševit će detalji blagdanskih delicija doktorice Scarpetta,, dok odmara od složenih kriminalističkih slučajeva u krugu svojih najbližih, detektiva Marina i nećakinje Lucy. Priča kaže da su poslastice dobre doktorice kuhane s namjerom da vas utješe, zaliječe i učine da se osjećate manje usamljenim. Stoga vjerujemo da će Scarpettina bogata pileća juha, blagdanska pizza ili Lucyni lopovski kolačići imati utjecaja na porast vašeg raspoloženja, a zasigurno i apetita.

Dar

Cecelia Ahern – Dar

Iz pera autorice brojnih romantičnih romana dolazi još jedna suvremena bajka čiji su protagonisti čovjek od karijere Lou i beskućnik Gabe. Lou pati od nedostatka vremena za druženja s obitelji, a Gave mu pomaže da promijeni svoje prioritete. Poklonite sami sebi uživanje u ovom romanu, kojem ne nedostaje ljubavi i neočekivanih obrata u najčarobnijoj noći u godini.

Skip to content