Knjiga o Sunčani i Severu

Pozivamo Vas na ožujsku tribinu S knjigom na ti! U ponedjeljak 18. ožujka 2013. u Središnjem odjelu za odrasle ugošćujemo književnicu Lidiju Dujić i književnika Ludwiga Bauera iz čije je suradnje prije tri godine nastala Knjiga o Sunčani i Severu, odnosno knjiga memorabilija posvećena književnicima Sunčani Škrinjarić i Josipu Severu, a prema kojoj upravo nastaje i kazališna predstava. Kroz razgovor s moderatoricom Darijom Žilić upoznajte odnos ovih dviju osebujnih književnih ličnosti – prozaistice i pjesnika – koji su naučili pisati i stvarati jedno pored drugog, a o tome kako se piše i stvara zajednički nešto će nam više reći Lidija i Ludwig.

Ludwig Bauer
(1941.), književnik, prevoditelj, urednik. Autor tridesetak knjiga na različitim jezicima, dobitnik većeg broja nagrada – osobito za roman Zavičaj, zaborav (2010.)

Lidija Dujić
(1965.), književnica, sveučilišna predavačica i urednica. Autorica književne studije Ženskom stranom hrvatske književnosti (2011.), suautorica više udžbenika i priručnika te knjiga poezije Suhozid (2010.) i Agavine kćeri (2012.).   

S knjigom na ti!
književni susret
Knjiga o Sunčani i Severu

gosti: Lidija Dujić, književnica
Ludwig Bauer, književnik
moderatorica susreta: Darija Žilić
u ponedjeljak 18. ožujka 2013. u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content