Kako nastaje knjiga?

Kako nastaje knjiga? Što je sve potrebno kako bi rukopisi pronašli svoj put od njihovih tvoraca do željenih čitatelja? Na ova pitanja – i sva između – odgovore možete dobiti ovog petka u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

U okviru projekta „Papir, škare, knjiga“ u petak 10. svibnja 2019. u 19.00 sati naš je gost Seid Serdarević, glavni urednik Frakture, jedne od najuspješnijih nakladničkih kuća u Hrvatskoj. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj urednički rad, među kojima se ističe odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, koje za zasluge promicanja francuske književnosti i kulture dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Francuske. Nakladnička kuća Fraktura koju vodi sa suprugom Sibilom od male je manufakture izrasla u jednog od najcjenjenijih nakladnika u europskim razmjerima. Među autorima i knjigama koje objavljuju ima velikih i značajnih autora poput Amosa Oza, Thomasa Manna i Imre Kertesza, popularnih poput Stiega Larssona ili Carlosa Ruiza Zafona, ima domaćih klasika poput Mirka Kovača, Daše Drndić ili Miljenka Jergovića, ali poznati su i po tome da su spremni dati priliku i autorima koji tek ulaze u svijet književnosti. Nedavno objavljena zbirka poezije tzv. grupe 90+ „Netko podvikne, djeca odrastu“ slikovito svjedoči o tome.

Kako se odlučuje o tekstu koji će u konačnici biti preuzet za objavljivanje? Što bi svatko tko se sprema objaviti knjigu trebao znati? Što je presudno da bi neki tekst našao svoje mjesto među koricama i došao do čitatelja? U razgovoru sa Seidom Serdarevićem u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, saznat ćete sve što trebate znati o tome kako nastaje knjiga.

Kako nastaje knjiga?

Predavanje

Gost: Seid Serdarević, nakladnička kuća Fraktura

U petak, 10. svibnja 2019. u 19.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content