Jogom do zdravlja – predavanje uz Svjetski dan joge

Pod pokroviteljstvom i u suradnji sa Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu i Udrugom „Joga u svakodnevnom životu“ u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u srijedu 20. lipnja 2018. u 18.00 sati održat će se predavanje „Jogom do zdravlja“. Predavanje će biti dijelom sveobuhvatnog događanja obilježavanja Svjetskog dana joge (21. lipnja) koje započinje u nedjelju 17. lipnja na zagrebačkom jezeru Bundek, a trajat će od 17. do 25. lipnja 2018. i obuhvatiti 35 gradova u cijeloj Hrvatskoj. Programi obilježavanja Svjetskog dana joge ove godine uključuju prakticiranje osnovnih joga vježbi pod vodstvom iskusnih instruktora, što će biti slučaj i u Velikoj Gorici gdje će se građani moći priključiti vježbanju u Parku Franje Tuđmana u četvrtak 21. lipnja u 18.00 sati.

Kao uvod u primjenu joge svakako preporučujemo prisustvovanje predavanju „Jogom do zdravlja“ koje će održati Ingeborg Matečić, instruktorica joge i članica Udruge „Joga u svakodnevnom životu“, a održat će se u Središnjem odjelu za odrasle u srijedu 20. lipnja 2018. u 18.00 sati. Na predavanju će biti riječi o tome kako prakticiranjem joge možemo unijeti pozitivne pomake u svoj život i značajno utjecati na poboljšanje svoga zdravlja.

Svima je poznato da je joga mnogo više od fizičkih vježbi. Njezina primjena i filozofija omogućuju nam pristup novim dimenzijama sebe, dok istovremeno uključuje holistički pristup zdravlju. Joga razvija unutarnji osjećaj samodiscipline, pomaže nam povratiti ravnotežu i uspostavlja toliko potreban osjećaj jasnoće.

Sva događanja Svjetskog dana joge otvorena su za javnost, a Indijsko veleposlanstvo u Zagrebu poziva sve da svojim sudjelovanjem postanu dijelom ovog čudesnog putovanja na koje smo krenuli u potrazi za globalnim mirom, skladom i srećom.

Jogom do zdravlja
Predavanje povodom Svjetskog dana Joge (21. lipanj)Gošća: Ingeborg Matečić, instruktorica joge, Udruga „Joga u svakodnevnom životu“
u srijedu, 20. lipnja 2018. u 18.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content