Jednom davno…

U srijedu 2. travnja 2014. u 17.00 sati u Knjižnici Galženica otvara se izložba dječjih likovnih radova učenika OŠ Eugena Kvaternika. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige u Knjižnici Galženica bit će postavljena izložba dječjih likovnih radova. Radove su izradili učenici 1.b razreda OŠ Eugena Kvaternika s učiteljicom Marinom Mužek, a inspiraciju za svoje radove pronašli su u Grimmovim bajkama što je ujedno i lektira za prvi razred osnovne škole. Djeca su nakon pročitanih bajki crtala i oslikavala likove i prizore raznim tehnikama kao što su tempera, pastele, kolaž i flomasteri.

Tehnikom kaširanja izradila su sve likove i predmete iz bajke o Ivici i Marici. O važnosti knjige i čitanja i značenju bajki u dječjem odrastanju govorit će nam profesorica mentorica hrvatskog jezika i književnosti Ivana Dubovečak, a s učenicima će pričati i naš ugledni sugrađanin Božidar Prosenjak koji je svoj književni uspjeh zabilježio nama dobro poznatim romanom “Divlji konj”. U ovaj hvalevrijedan projekt uključila se i Nakladnička kuća Alfa koja će svako dijete darivati knjigom te tako razveseliti mala dječja srca.
Mery Mrakovčić

Jednom davno…
otvorenje izložbe dječjih likovnih radova

sudjeluju: učenici 1. b razreda OŠ Eugena Kvaternika s učiteljicom Marinom Mužek, Sara Batur – flauta  i Juraj Cvjetko – truba
Gost: Božidar Prosenjak
Voditeljica: prof. Ivana Dubovečak
Srijeda, 02. travnja 2014. u 17.00 sati
Knjižnica Galženica, Trg Stjepana Radića 5

Skip to content