Je li moguća demokracija u obitelji?

U utorak 14. travnja 2015. u 10 sati u Knjižnici Galženica održat će se predavanje i razgovor na temu Je li moguća demokracija u obitelji. Gost je mr. sc. Zlatko Bastašić, dr. med., spec., a voditeljica mr. sc. Marija Ivanović.

Naš sugrađanin Zlatko Bastašić (rođ. 1942.) ugledan je hrvatski znanstvenik i praktičar na području medicine. Nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu bio je liječnik preko 40 godina. Bavio se psihoterapijom djece, mladih i cijelih obitelji. Jedan je od osnivača psihogerijatrijskog dispanzera u Zagrebu. Njegova knjiga Lutka ima i srce i pamet učinila ga je poznatim i popularnim.

U njoj je pokazao kako se igrom i odabirom različitih lutki (koje je uglavnom sam izrađivao!) može uspješno provoditi specijalistički tretman. Knjiga je vrlo korisna odgajateljima i učiteljima te svim osobama koje se na neki način bave djecom i obiteljima. I u mirovini je dr. Bastašić djelotvoran. Proučava, npr., različite probleme koji zahvaćaju suvremenu obitelj. Njegovo bogato iskustvo u radu s pacijentima različite dobi bit će dobra podloga zanimljivom razgovoru. M. I.

Skip to content