Je li Gorica samo spavaonica? – iznesite svoje mišljenje na novoj Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“

Tema Razgovaraonice „Ispeci pa reci!“ ovog je puta dilema koja već generacijama muči Velikogoričane – jesmo li samo spavaonica, svojevrsno predgrađe glavnoga grada? Iako je neupitno da u našem gradu ne manjka sadržaja i događanja bilo koje vrste, ovo smo pitanje odlučili postaviti kako bismo otkrili koliko su ti sadržaji zadovoljavajući za publiku, odnosno građane Velike Gorice svih generacija – od onih najmlađih do onih treće životne dobi. Također ćemo razgovarati o tome je li ono što Velika Gorica trenutno ima dovoljno da bismo kao grad postali prepoznatljivi te na temelju čega oblikujemo naš kulturni identitet.

Rasprava će se održati u utorak 12. ožujka 2019. u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37. Dobrodošli su svi koje zanima tema, a pritom žele argumentirano raspravljati u okviru grupe za diskusiju. Prethodna prijava nije potrebna.

O Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“:

Ako volite razgovarati, komentirati, raspravljati i kroz razgovor tražiti konstruktivna rješenja problema, priključite se Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“, grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

U Razgovaraonici Ispeci pa reci! raspravljamo o temama iz kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine, o svakodnevici koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili jednostavno dođite na raspravu.

Je li Gorica samo spavaonica?

iznesite svoje mišljenje na novoj Razgovaraonici Ispeci pa reci!

Grupa za diskusiju

U utorak, 12. ožujka 2019. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content