Jaka veza – književna večer posvećena Reneu Matoušeku

U srijedu 13. studenoga 2013. u 18.00 sati Područna knjižnica Galženica i Udruga studenata VG student Velika Gorica pozivaju  Vas i Vaše prijatelje na književnu večer posvećenu Reneu Matoušeku. U prigodnom programu sudjeluju učenici OŠ J. Habdelića, a tekstove za čitanje odabrala je Ksenija Lažeta.

Rene Matoušek je rođen u Vukovaru 1958. Ubijen je u rodnom gradu u studenome 1991. godine, identificiran nakon 11 godina i pokopan 22. studenoga 2002. u Aleji hrvatskih branitelja u Vukovaru. Za vrijeme studija stomatologije, prije tridesetak godina, Rene je boravio u majčinoj obitelji Brigljević u Velikoj Gorici i bio vrlo aktivan u kulturnom životu grada. Prva njegova knjiga Jaka veza objavljena je 1980. godine u izdanju Narodnog sveučilišta u Velikoj Gorici, u novopokrenutoj Biblioteci Albatros. Osim pjesama pisao je priče i feljtone i objavljivao ih u novinama i časopisima. Intelektualac, humanist, kozmopolit i domoljub znao je i (duboko) osjećati (i predosjećati!) i misliti i pisati.
Zahvaljujući Reneovoj ujni Veri Brigljević, brižnoj skupljačici svih njegovih tragova, otrgnuti su zaboravu mnogi stihovi i zanimljivi zapisi razasuti po papirićima i bilježnicama.
mr. sc. Marija Ivanović

Tjedan sjećanja na Vukovar
Jaka veza

književna večer posvećena Reneu Matoušeku
sudjeluju učenici OŠ J. Habdelića; tekstove odabrala Ksenija Lažeta
u srijedu 13. studenoga 2013. u 18.00 sati
Područna knjižnica Galženica, Trg S. Radića 5, Velika Gorica

Skip to content