Izložba fotografija Jasne Vuge u izlogu Područne knjižnice Galženica

Od 5. do 15. prosinca 2022. godine, a ujedno i povodom Dana grada Velike Gorice koji se obilježava na Sv. Luciju – 13. prosinca, u izlogu Područne knjižnice Galženica biti će postavljena izložba fotografija velikogoričke pjesnikinje Jasne Vuge pod naslovom „Moj pogled na grad“.

Izložbu čine fotografije našeg grada uhvaćene Jasninim objektivom, popraćene naravno i poezijom probranom iz njenog bogatog opusa.

Jasna Vuga, rođena je 18. studenog 1949. godine u Zagrebu. Školovala se u Velikoj Gorici (gdje živi i danas) te u Zagrebu gdje je diplomirala kroatistiku i pedagogiju na Filozofskom fakultetu. Kasnije je upisala i postdiplomski studij iz metodike nastave hrvatskog jezika.

Kraće je vrijeme radila u školi kao profesor.

Pjesme je objavljivala u glasilima: Velikogorički list, Ruke, Nada, Oko, Glasnik Turopolja te u časopisu Luč; zatim u knjigama: Zbornik Društava pisaca „August Šenoa“, Sto hrvatskih pisaca, Turopoljska čitanka, Zbornik „Albatros“, Gospodarski imenik Velike Gorice, Zbornik KUD-a Kustošija, Časopis za kulturu Hrvatsko zagorje te na radiju.

Pisala je novinske članke za Glasnik Turopolja. Sudjelovala je na mnogim pjesničkim manifestacijama i susretima. Prevodila je s engleskog jezika te je jedna od prvih članica Književnog kluba Albatros.

Autorica je četrnaest samostalnih zbirki pjesama koje možete posuditi i u našoj knjižnici.

Dostupnost autoričinih zbirki poezije u Gradskoj knjižnici Velika Gorica možete provjeriti na linku:

Galerija fotografija:

Skip to content