Područna knjižnica Galženica: Izložba u sklopu najave knjige “Budi dijete radosno”

Zadovoljstvo nam je predstaviti trenutno aktualnu izložbu u izlogu Područne knjižnice Galženice koja je realizirana uz potporu velikogoričke Udruge umjetnika “Spark”.

Izložba je to dvostrukog karaktera. Riječ je o predstavljanju zbirke dječjih pjesama “Budi dijete radosno” Andree Rendulić koja uskoro izlazi iz tiska. U izlogu knjižnice postavljene su ilustracije koje je za zbirku naslikala slikarica Nataša Martinović, a ispod svake se slike nalaze i pjesme sadržane u zbirci.

Nataša Martinović, umjetničkog imena Tasshie, velikogorička je ilustratorica i slikarica s talijanskom adresom, koja za sebe kaže da je njen svijet svijet mašte, bajkovitih bića i čudesnih događaja. Inspiriraju ju snatrenja, priroda i sve lijepe stvari, a teži tome da kroz umjetnost s ljudima dijeli trenutke topline i neobuzdane mašte. Nataša je rođena u Los Angelesu, ali je rano djetinstvo provela u Velikoj Gorici. Osnovnu i srednju školu završava u Italiji, a u Bologni upisuje likovnu akademiju. Uz slikarstvo bavi se i nail artom te predaje i drži tečajeve miniature i dekorativnih tehnika.

Andrea Rendulić rođena je u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku i knjižničarstvo te je zaposlena u knjižnici. Od mladosti se bavi pisanjem i slikarstvom. Objavila je zbirku priča za djecu “Mamina licitarska srca” 2011. godine, a sudjeluje i na raznim glazbeno-poetskim recitalima i na skupnim izložbama.

Izložbu je u izlogu knjižnice moguće razgledati od 13. lipnja  do 9. srpnja 2023. godine.

Galerija radova Nataše Martinović:

Skip to content