MHK2023: Čitam – pogađam! – ispred Knjižnice Galženice u suradnji s Ekonomskom školom Velika Gorica održan Čitateljski maraton

Čitam – pogađam!
Jučer, 25. listopada 2023. održano je malo književno natjecanje ispred knjižnice!
Sudionici su bili pozvani učenici jednog razreda Ekonomske škole Velika Gorica koji su stigli zajedno s profesoricom hrvatskoga jezika Andreom Majer i knjižničarkom Ljiljanom Godinić. Pojedini učenici-čitači su čitali ulomke iz književnih djela koje su odabrali, ali sa skrivenim naslovnicama, a pred ostalima je bio zadatak pogoditi o kojoj knjizi i autoru je riječ. Najviše točnih odgovora imala je Ivona Vincar koja je osvojila jednogodišnje članstvo u knjižnici i prigodni poklon paket s knjigama i promotivnim materijalima knjižnice čemu se izuzetno obradovala.
Učenici su zatim sa zanimanjem u knjižnici razgledali ponudu novonabavljenih naslova i najtraženijih knjiga te ostalu knjižnu građu za posudbu dostupnu korisnicima u slobodnom pristupu.
Dojmovi učenika o ovom obliku suradnje s knjižnicom su bili izuzetno pozitivni stoga ovakvo književno natjecanje u Mjesecu hrvatske knjige postaje tradicionalno te ćemo ga svake godine organizirati za nove razrede.
Događanje je medijski popratilo nekoliko regionalnih informativnih online portala: 

Galerija s događanja:

Skip to content