Igra cvijeća i boja – izložba likovnih radova

Prvom ovogodišnjom izložbom  u izlogu Knjižnice Galženice predstavljeni su radovi naše sugrađanke Sandre Pugelnik koja se u lipnju 2023. prijavila na otvoren Poziv za izlaganje amaterskih umjetničkih radova. To je druga izložba iz ciklusa kojim predstavljamo nepoznate i neafirmirane likovne stvaraoce.

Sandra Pugelnik rođena je u Ebingenu, Njemačka 1971.godine.

Djetinjstvo je provela u Mičevcu odakle su joj roditelji Dragica i Juraj Špičić.

Osnovnu školu je pohađala u Mičevcu i Velikoj Gorici.

Nakon osnovne škole upisala je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, smjer dizajner keramike, koju je završila pod mentorstvom prof.Romana Šimage i prof.Ivančice Žnidarčić-Cvitić 1990.godine. Tih ranih i ratnih devedesetih godina prestao je njezin  put prema umjetnosti i započinje svoj radni vijek u Zrakoplovno tehničkom zavodu Velika Gorica na administrativnim poslovima, na koijma je radila dvanaest godina te narednih dvanaest u 91.Zrakoplovnoj bazi (Pleso/Zagreb).

Dok je još bila u radnom odnosu započinje s ukrašavanjem u decoupage tehnici, oslikavanjem staklenih boca, drvenih kutija, kuglica za bor i slično.

U jednom trenutku pojavila joj se želja i inspiracija za slikanjem pa je uzela slikarsko platno i pokušala prenijeti svoju zamisao akrilnim bojama na platno. Bila je  zadovoljna učinjenim, svojom prvom slikom cvijeća i tako je započela njezina priča sa slikarstvom. Malo po malo pojavljuje se sve više cvijeća na njezinim slikarskim platnima, cvijeće joj je glavni motiv, iako se pojavi i pokoja slika duhovne tematike. Mišljenja je da nam je Bog dao cvijeće i prirodne ljepote kako bi nam uljepšao život na ovoj našoj maloj plavoj točki u svemiru.

Nakon dvadeset i četiri godine radnog vijeka dobila je priliku otići u obiteljsku mirovinu 2019. godine kada započinje intenzivniji put prema umjetnosti koji je svih ovih godina tinjao u njoj.

Ponosna je majka troje djece (kćeri i dva sina) koje je odškolovala i pripremila za život zajedno sa suprugom Goranom koji joj je u svemu bio velika podrška.

Sandrina poruka:

“Zahvalna sam Gradskoj Knjižnici – Galženica što me je prepoznala kao umjetnika amatera i dala mi priliku napraviti malu izložbu jednog dijela mojeg umjetničkog stvaralaštva u njihovom prostoru (izlogu).”

Dio likovnih radova možete pogledati u galeriji fotografija:

Izložba se može razgledati od 8. do 21. siječnja 2024.

Skip to content