I na početku i na kraju bijaše kava – predstavljanje knjige Julijane Matanović

U utorak, 21. listopada  2014. u 19 sati u Područnoj knjižnici Galženica održat će se predstavljanje nove knjige Julijane Matanović “I na početku i na kraju bijaše kava”.

Dr. sc. Julijana Matanović (rođena 1959.), književnica i književna znanstvenica, urednica, profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, članica – suradnica HAZU-a… književnu je slavu i popularnost stekla romanom (ili zbirkom pripovijedaka?) “Zašto sam vam lagala” (od 1997. knjiga je imala 14 izdanja!). Odlike njene književne proze u prvom su redu „nepodnošljiva” lakoća pripovijedanja, psihološkosocijalni i intimistički senzibilitet, snažna emocionalnost.

Poznavanje književnosti eruptirat će u „multigeneričkoj prozi” (Žmegač) “Tko se boji lika još”, a (običnoj!) kavi kao psihološkom i sociološkom lakmusu odnosa i veza među ljudima posvetila je „žena koja je književni tekst proglasila jedinim istinskim ljubavnikom” prelijepu knjižicu koja će ponovno svjedočiti:”Pravoj priči treba darovati vrijeme”.

Najnovija Julijanina knjiga kratkih priča o kavi već je osvojila srca brojnih čitatelja i pretvorila se u najpoželjniji dar svakoj dragoj osobi!
mr. sc. Marija Ivanović

Skip to content