Radno vrijeme knjižnice: Kliknite ovdje

“I ja želim čitati”

U tijeku je nacionalna kampanja “I ja želim čitati” koju su pokrenuli Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i Nacionalna i sveučilišna knjižnica. Cilj kampanje je informirati i educirati javnost, učiniti je osjetljivom za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.

Gradska knjižnica Velika Gorica pridružuje se kampanji organiziranjem psihoedukativne radionice o razvoju čitanja i disleksiji pod vodstvom prof. logopeda Maje Kelić, autorice priručnika “Ovladavanje čitanjem”.

Maja Kelić, zaposlena je u Službi za medicinsku rehabilitaciju djece školske dobi Poliklinike SUVAG i doktorantica Interdisciplinarnog znanstvenog studija Jezik i kognitivna neuroznanost. Njezin priručnik pisan je iz perspektive logopeda, iz koje se čitanju pristupa kao jezičnoj vještini. Iznimno je važan rad od najranije dobi, kako bi se i ona, a i sve druge vještine koje u njoj imaju temelj, u potpunosti razvile. Upravo je ova knjiga jedinstven primjerak sredstva za rad i razvoj na, u današnjem svijetu neophodnoj, vještini čitanja, stoga je preporučujemo roditeljima i svima koji rade s djecom.

Psihoedukatvina radionica održat će se u utorak 24.01.2017. u 18h na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica.

Skip to content