Grafiti – izložba

U  sklopu najrasprostranjenije participativne kulturne manifestacije u Europi – Danima europske baštine, koja se svake godine odvija tijekom rujna i listopada, a ovogodišnja tema je Umjetnost i zabava: baština u središtu pozornosti, u našem izlogu predstavljena je prigodna izložba o grafitima. Izložbom su prikazane osnovne informacije o grafitima te su prikazani glavni tipovi ove ulične umjetnosti. Također su prikazana dva hrvatska projekta vezana uz grafite: Projekt Pimp My Pump koji djeluje na području Zagreba, a kojim se na području grada uređuju stare željezne pumpe za vodu koje su u prošlosti bile jedan od prepoznatljivih simbola Zagreba, a koje su danas pomalo pale u zaborav. Ovim projektom njima se na zanimljiv i originalan način udahnjuje nov život. Drugi prezentirani projekt je festival ulične umjetnosti u Sisku pod nazivom Re:think, u sklopu kojega se svake godine grafitima ukrašavaju zidovi, fasade te ostale javne površine u Sisku. Manifestacijom se nastojati približiti kulturna baština na što zanimljiviji i pristupačniji način široj publici te naglasiti njen kreativni potencijal, kao i doprinos razvoju suvremenog stvaralaštva. Autor izložbe je Matija Katulić.

Izložba se može razgledati od 15. rujna do 15. listopada 2019.

Putem naše Facebook stranice Knjižnica Galženica Velika Gorica organizirana je  nagradna igra vezanu uz izložbu pod nazivom Nacrtaj svoj grafit!

Listić za sudjelovanje može se isprintati ili podići u knjižnici. Iscrtan i pod šifrom ubacuje se u kutiju u knjižnici. Nagrada je jednogodišnje besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

nacrtaj svoj grafit
Skip to content