GDJE MISLI NESTAJU – PREDSTAVLJANJE PUTOPISNE KNJIGE

U srijedu 5. travnja 2023. u Knjižnici Galženici održat će se promocija putopisne knjige Damira Šanteka Gdje misli nestaju. Program počinje u 18 sati.

U 34 putopisa autor čitatelje vodi na put po planinskim predjelima koji nisu lako dostupni i koje su rijetki pojedinci posjetili. U njima autor ne iznosi samo činjenice o planinskim masivima i povijesti, niti ostavlja samo korisne upute budućim avanturistima, već prenosi osobne doživljaje i emocije s putovanja te zanimljivosti o mjestima koja je posjetio, ali i ljudima i običajima. Brojne autorove fotografije knjizi daju posebnu vrijednost te čitateljima dočaravaju i približavaju ove prirodne ljepote. Putopisi obuhvaćaju lokalitete Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su posvećena onima u Hrvatskoj – Dugom otoku i Medveđaku.

 Klikom na knjigu provjerite raspoloživost u knjižnici.

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. U braku je sa suprugom Adrianom i otac je Sare, Dore, Eve i Noe. Godine 1978. primio je nagradu publike za najljepšu skulpturu čitatelja Politike. Pjevao je u brojnim rock-sastavima, uključujući Grafite i Gloria II, s kojom je kao autor tekstova i pjevač izdao EP 1987. godine. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u ValuRIVAL-uRukopisimaFanzinu i Četvrtom oktobru. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a stručne i znanstvene članke objavljivao je u StrojarstvuPolimerimaPC ChipuEGEinfoTRENDUWIN INI i Gospodarskom listu. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinarScubalifeOutdoors i Planinski vestnik. Kao menadžer radio je u Hrvatskoj poštanskoj banciSberbanciVolksbanci i Magmi, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.

Pogledajte prilog o Damiru Šanteku u In Magazinu Nove TV

Skip to content