Festival knjiga u Galženici

U Knjižnici Galženica od 20. travnja 2017. organizira se kulturna akcija pod nazivom FESTIVAL KNJIGA na kojoj će se u izlogu knjižnice prezentirati svi novonabavljeni naslovi iz područja hrvatske književnosti.

Ova smotra knjiga veže se uz Dan hrvatske knjige, Svjetski dan knjige i autorskih prava i Svjetsku noć knjige.

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, kao simboličan čin sjećanja na Marka Marulića, autora epa Judita, dovršenog u Splitu na taj datum 1501. godine.

Na Glavnoj skupštini UNESCO-a 1995. godine donijeta je odluka da se 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti kada su 1616. godine umrli književnici Miguel de Cervantes, Wiliam Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega.

Inačica Svjetske noći knjige pokrenuta je u Hrvatskoj 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Ispred ulaza u Knjižnicu, u subotu 22. travnja 2017., biti će organizirana prodaja otpisanih knjiga iz fonda GKVG po simboličnoj cijeni od 5, 00 kn!

Skip to content