FEKP u GKVG : Festival europske kratke priče u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

U utorak 30. svibnja 2017. u 17.00 sati u Veliku Goricu ponovno dolazi i dašak atmosfere Festivala europske kratke priče. Jedini književni festival posvećen isključivo kratkoj pripovjednoj formi ovoga nam puta dovodi u goste dvoje autora mlađe generacije – Marko Gregur i Suzana Matić, a susret će moderirati pjesnikinja Darija Žilić.

Razgovor i čitanje odvijaju se na temu Priča i roman, priča i pjesma.

U kakvom su dosluhu priča i pjesma, priča i fotografija, često smo htjeli pitati Suzanu Matić. Može li priča, ako je se dovoljno pusti, narasti do romana – pitanje je za Marka Gregura – ili se romani rađaju drukčije? S dvoje sjajnih autora razgovara treća autorica – pjesnikinja bliska priči, Darija Žilić.

S obzirom da je ovaj Festival poznat po svojoj neformalnoj atmosferi i književnim druženjima s autorima, ponovno će i u Veliku Goricu donijeti dašak tog raspoloženja i zaljubljenosti u knjigu i čitanje.

O autorima:

Suzana Matić (1970., Mainz) odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje je završila Arhitektonski fakultet. Danju radi kao projektantica. Noću piše. Objavila je knjigu p(r)oezije Samosanacije, a za Algoritam je nedavno objavila i drugu knjigu – Koliko sam puta okidala s boka : (Anatomija promašenog).

Marko Gregur rođen je 1982. u Koprivnici. Piše poeziju i prozu, koje je objavljivao u mnogim časopisima i novinama. Pjesme su mu prevedene na bugarski i ruski. Objavio je zbirku poezije Lirska grafomanija (2011) te zbirke kratkih priča Peglica u prosincu (2012) i Divan dan za Drinkopoly (2014), a najnoviji mu je naslov roman Kak je zgorel presvetli Trombetassicz (2017). Uvršten je u antologiju mladih hrvatskih prozaika Bez vrata, bez kucanja (2012). Dobitnik je više nagrada za kratku priču te nagrade Prozak za 2012. za najbolji prozni rukopis autora do 35 godina iz Republike Hrvatske koju dodjeljuju Zarez i Algoritam.

FEKP u GKVG
Festival europske kratke priče u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
književni susret
u utorak, 30. svibnja 2017. u 17.00 sati
gosti: Suzana Matić, Marko Gregur
moderatorica: Darija Žilić
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content