Radno vrijeme knjižnice: Kliknite ovdje

Facebook čitaonica – online čitateljski klub GKVG

U Mjesecu hrvatske knjige 2017. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica pokrenut je novi čitateljski klub namijenjen odraslim korisnicima knjižnice koji je zamišljen kao zajednička „čitaonica“ i razgovaraonica o pročitanim knjigama. Čitateljski klub FB ČITAONICA GKVG koncipiran je kao zatvorena grupa na društvenoj mreži Facebook, a za razliku od dosadašnjih čitateljskih grupa, čije je članstvo bilo ograničeno veličinom prostora, ovaj omogućuje pristup puno većem broju potencijalnih članova – ljubitelja dobre knjige i razgovora o njoj. Da biste postali član čitateljskog kluba FB ČITAONICA GKVG, trebate imati profil na Facebook društvenoj mreži, a članstvo zatražite na stranici FB ČITAONICA GKVG https://www.facebook.com/groups/123600238297441/ slanjem Zahtjeva za članstvom. Buduće članove molimo da dobro pročitaju Uvodni post i na taj način se informiraju o načinu sudjelovanja i komentiranja u grupi. Želimo vam mnogo lijepih čitateljskih iskustava, razmjene mišljenja i prihvaćanja različitosti istih. Tko zna, možda na knjigu koja se vama nije svidjela nakon nečijeg komentara počnete gledati sasvim drugim očima…

Iskorakom u virtualni svijet čitateljski klub više nije ograničen članstvom, prostorom i vremenom te može doprijeti do puno šire publike, jer je lako dostupan. Klub je otvoren sedam dana tjedno od 0-24. U svakom trenutku članovima je dostupno pregledavanje objava, uključivanje, objavljivanje i komentiranje Inicijatorica osnivanja online kluba je Dražena Petrišić, a administratorice su knjižničarke Gradske knjižnice. U grupi se osim objava o knjigama mogu objavljivati fotografije, informacije iz knjižnog svijeta, preporuke, kritike, dojmovi, razmišljanja… 

Aktivno članstvo u klubu promičemo kao vrijednu i zabavnu aktivnost. U online članovi lakše mogu pronaći istomišljenike s kojima će rado podijeliti svoja čitateljska iskustva. Mogu se stvoriti i nova knjiška prijateljstva prema istim čitateljskim afinitetima. Uspostavljanje veze s korisnicima i u virtualnom prostoru, a ne samo u knjižnici, osnažuje odnose između knjižničara i korisnika. Knjižničari i korisnici postaju bliskiji. Svako doba donosi noviné, a tehnološki napredak utječe na navike naših korisnika. Koristeći prednosti nove tehnologije danas iz knjižnice izlazimo u virtualni prostor te stvaramo interaktivno okruženje i put povezivanja. Sudjelujte u književnom klubu iz topline doma.

Grupa je otvorena za sve članove GKVG, knjižničare i informacijske stručnjake, buduće članove Gradske knjižnice, simpatizere knjižničarske struke, ljubitelje knjige i čitanja te sve one koje zanima aktivno sudjelovanje.

U grupi se mogu objavljivati korisne informacije o knjigama (osvrti, ideje, kritike, prijedlozi itd.) te ih promovirati u svrhu knjižničarskih aktivnosti, populariziranja knjige i čitanja te prikazivanja knjige kao izvora informacije, oblika zabave, puta zbližavanja i druženja.

Također u grupi vrijede internetska pravila pristojnosti i pravila ponašanja na Facebooku kojih se također treba pridržavati.

Cilj su nam argumentirani komentari i korisne informacije o navedenim temama.
Neprestano smo u potrazi za ljudima koji vole komunicirati na ovakav način.

Kultura Fb čitaonice GKVG temelji se na timskom radu i otvorenoj komunikaciji. Pridružite nam se i postanite član našeg on line čitateljskog kluba!

LETAK
Skip to content