E-čitači u knjižnici

E-čitači i tableti u Gradskoj knjižnici Velika Gorica nova su usluga koja omogućuje svim zainteresiranim korisnicima uvid u čitanje digitalnog doba – pristup digitalnim knjigama, digitalnim izdanjima časopisa, aplikacijama i svemu ostalome što olakšava pristup informacijama kao i zabavnim sadržajima.

Predstavljanje nove usluge u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se u utorak, 17. listopada 2017. godine u 10.00 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice.

Književnost na novim medijima već je neko vrijeme u fokusu knjižničara jer je društvo u kojem živimo podložno velikim i ubrzanim promjenama koje ne zaobilaze knjigu. U želji da doprinesemo digitalnoj pismenosti naših korisnika i istaknemo prednosti e-knjiga na Središnjem odjelu knjižnice nabavili smo dva e-čitača nove generacije: Amazon Kindle i Prestigio Libretto. U ovoj fazi projekta e-čitači će se moći koristiti samo u prostorima knjižnice.

I na drugim odjelima Gradske knjižnice Velika Gorica moguće je pristupiti sadržajima na elektroničkim medijima. Najmlađi članovi otkrivaju tehnološke novitete na tabletu Dječjeg odjela, a Područna knjižnica Galženica svojim korisnicima nudi tablet i e-čitač.

Tržište elektroničkih knjiga u svijetu u stalnom je porastu, ali hrvatsko tržište nešto sporije prati takve trendove, prvenstveno zbog niza nedovoljno reguliranih pitanja kao što su cijena elektroničke knjige, posudba istih u knjižnicama, problem ilegalnog umnožavanja i autorskog prava i drugo. Uvođenjem novih tehnologija u svoje svakodnevno poslovanje Gradska knjižnica Velika Gorica pokazuje da slijedi suvremene trendove i odgovara na potrebe korisnika. Postavlja se pitanje ugrožavaju li moderne tehnologije tradicionalnu, tiskanu knjigu? Naravno da ne, knjižničari će i dalje nabavljati pregršt novih naslova u tiskanom obliku, a ova dodatna mogućnost nudi se onima koji žele isprobati čitanje elektroničkih sadržaja, bilo da se radi o najmlađim generacijama ili korisnicima treće životne dobi.

E-čitači u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
Predstavljanje nove usluge u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
Utorak, 17. listopada 2017. u 10.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content