E-čitači na dohvat ruke

Obavještavamo Vas da će se u utorak 3. prosinca 2013. u 12.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica, Zagrebačka 37, održati svečano uručenje donacije elektroničkog čitača velikogoričkoj Gradskoj knjižnici. Naime, Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj u sklopu projekta E-readers at your fingertips ili Elektronički čitači na dohvat ruke, koji se u Hrvatskoj provodi od početka ove godine, među knjižnicama Zagrebačke županije odabralo je upravo Gradsku knjižnicu Velika Gorica za donaciju e-čitača sa 60-tak naslova knjiga na engleskom jeziku.

Svečanom uručenju bit će nazočni Margaret Nardi, zamjenica američkog veleposlanika, Tim Gerhardson, savjetnik za odnose s javnošću i Maca Bahlen, savjetnica u američkom veleposlanstvu te gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić. E-čitač u ime knjižnice primit će ravnateljica Katja Matković Mikulčić. U glazbenom dijelu programa sudjeluju mladi glazbenici iz Umjetničke glazbene škole Franjo pl. Lučić i to kvintet truba (Josip Kurilovčan, Andro Vujević, Tin Odrčić, Ivan Bedenic i Marko Kopilović) koji će izvesti skladbu Jean-Josepha Moureta (arr James Olcott) Rondo iz Sinfonie de Fanfares”, te kvartet saksofona (Vilim Faber, Rafael Lasić, Jakov Arbanas i Filip Kučas) koji će izvesti skladbu Mikole Leontoviča Carol of the Bells. U e-čitanju prvi će se okušati učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice u pratnji profesorice engleskog jezika Ivane Vuksan.

Korištenje e-čitača iznimno je jednostavno i za svakoga tko koristi računalo nije
potrebna dodatna obuka. Za sve koji se žele uputiti u korištenje elektroničkog čitača, knjižnica će povremeno organizirati edukativni uvod u e-čitanje. Donirani e-čitač već sadrži 60-tak naslova popularnih i stručnih naslova na engleskom jeziku, a s vremenom će se taj broj povećavati s obzirom na to da na čitač stane i do nekoliko desetaka tisuća knjiga. Ova nova tehnologija omogućuje nove načine primanja i obrade informacija, te nove načine učenja.

Pridružite nam se i Vi na ulasku u digitalno doba velikogoričke knjižnice!

E-čitači na dohvat ruke
svečano uručenje elektroničkog čitača Gradskoj knjižnici Velika Gorica

u utorak, 3. prosinca 2013. u 12.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle
Zagrebačka 37, Velika Gorica

Skip to content