Donacija knjiga knjižnici Doma umirovljenika Maksimir

Na čelu s ravnateljicom Katjom Matković Mikulčić u srijedu 19. siječnja 2022. predali smo donaciju knjiga naše knjižnice knjižnici koja djeluje u sklopu Doma umirovljenika Maksimir u zagrebačkom naselju Ravnice. Knjižnicu koju aktivno koriste stanovnici ove ustanove vodi gospodin Drago Bukovec, dugogodišnji djelatnik u kulturi Grada Velike Gorice, a tu je dužnost preuzeo od umirovljenog profesora engleskog jezika, također našeg sugrađanina, Steve Radana koji se nakon smještaja u Domu pobrinuo za adekvatnu brigu o fondu knjižnice. U ugodnom prostoru domske knjižnice koji zainteresiranim korisnicima Doma umirovljenika pruža mogućnost posudbe knjiga, čitanja časopisa ili jednostavno druženja uz pisanu riječ, smješteno je nekoliko tisuća knjiga, a veselimo se što je i naša donacija doprinijela obogaćenju fonda novim naslovima.

Nakon preuzimanja donacije prigodno smo se podružili u zanimljivom knjiško-gastronomskom kutku, restoranu „Ježeva kućica“, čiji je interijer inspiriran slavnom slikovnicom i oslikan prizorima iz knjige, na čemu zahvaljujemo našim domaćinima i dragim bivšim suradnicima knjižnice.

Drago Bukovec i Stevo Radan, sadašnji i nekadašnji voditelj knjižnice Doma umirovljenika Maksimir, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica Katja Matković Mikulčić i djelatnice knjižnice Lidija Badanjak i Ivana Grubačević
Knjižnica Doma umirovljenika Maksimir
Donirane knjige pronašle su svoje mjesto na policama
Knjiško-gastronomski kutak u restoranu “Ježeva kućica”
Skip to content