Dan Gradske knjižnice Velika Gorica – Besplatan upis za nove članove i predstavljanje monografije „Gradska knjižnica Velika Gorica u lokalnoj zajednici: 130. obljetnica osnivanja Prve čitaonice u Velikoj Gorici“

U petak 3. ožujka 2017. povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica poklanjamo BESPLATAN UPIS ZA NOVE ČLANOVE, odnosno za sve osobe koje se na taj dan po prvi put upisuju u knjižnicu. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 19.30 sati.

Protekle godine obilježeno je 130. godina od otvorenja Prve čitaonice u Velikoj Gorici i jednako toliko godina knjižničarstva u Turopolju. Taj dan tradicionalno obilježavamo 3. ožujka, a i ove godine u akciji besplatnog upisivat ćemo nove članove. Također je obilježena i 10. obljetnica djelovanja samostalnog Dječjeg odjela, a godinu ranije 35. godina rada Područne knjižnice Galženica. Povodom ovih važnih obljetnica u izdanju knjižnice objavljena je monografija „Gradska knjižnica Velika Gorica u lokalnoj zajednici: 130. obljetnica osnivanja Prve čitaonice u Velikoj Gorici“ čije će se svečano predstavljanje održati na Dan knjižnice, u petak 3. ožujka u 12.00 sati u prostoru Gradske vijećnice, zgrada Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica (1. kat), Zagrebačka 37.

S obzirom na to da će u vrijeme svečanosti obilježavanja 130. obljetnice knjižnice i predstavljanja monografije od 11.30 do 14.00 sati sva tri odjela knjižnice biti zatvorena, obavještavamo korisnike knjižnice i one koji to žele postati da u to vrijeme neće biti moguće ostvariti upis niti koristiti knjižnicu, te ih ljubazno pozivamo da se obrate u knjižnicu tijekom ostatka radnog vremena, kao i da nam se pridruže na svečanosti u gradskoj vijećnici. Za one koji se tijekom tog dana ne uspiju upisati zbog izvanrednog radnog vremena knjižnice, omogućit ćemo naknadni besplatan upis tijekom sljedećeg dana (subota, 4. ožujka).

Svaki šesti stanovnik Velike Gorice i okolice naš je član, pridružite nam se i Vi!

! VAŽNO ! Akcija se odnosi samo na osobe koje se po prvi put upisuju te ranije nisu bile članovi Gradske knjižnice Velika Gorica.

Petak, 3. ožujka 2017.
PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE „GRADSKA KNJIŽNICA VELIKA GORICA U LOKALNOJ ZAJEDNICI: 130. OBLJETNICA OSNIVANJA PRVE ČITAONICE U VELIKOJ GORICI“
12.00 sati

Program:
Pozdravne riječi osnivača i gostiju
Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica
dr.sc. Jadran Antolović, recenzent monografije

Umjetnički program:
FA Turopolje
učenici Umjetničke škole Franjo pl. Lučić
djeca Montessori skupine DV Ciciban
tekstove čita: Drago Katulić
Gradska vijećnica, POUVG, 1.kat

BESPLATAN UPIS ZA PRVOUPISANE ČLANOVE
od 8.00 do 19.30 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, Velika Gorica
Dječji odjel, Zagrebačka 37 (potkrovlje), Velika Gorica
Područna knjižnica Galženica, Trg S. Radića 5, Velika Gorica

Skip to content