Dan Gradske knjižnice Velika Gorica – besplatan upis za nove članove

U srijedu 3. siječnja 2018. povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica poklanjamo BESPLATAN UPIS ZA NOVE ČLANOVE, odnosno za sve osobe koje se na taj dan po prvi put upisuju u knjižnicu. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 19.30 sati.

U 2018. godini po prvi put obilježit ćemo Dan Gradske knjižnice Velika Gorica već početkom godine, na datum 3. siječnja, umjesto dosadašnjeg tradicionalnog obilježavanja 3. ožujka. Što se promijenilo u odnosu na prethodne godine? Došlo je do jednog, za našu knjižnicu vrlo važnog otkrića! Naime, tijekom svojih istraživanja građe u Hrvatskom državnom arhivu gospodin Aleksandar Božić sasvim je slučajno među nerazvrstanim materijalima pronašao dokument za koji smo smatrali da će uvijek ostati zagubljen. Riječ je pravilima Prve čitaonice u Velikoj Gorici datiranima 3. siječnja 1886. Temeljem prethodnih istraživanja o povijesti velikogoričke knjižnice tradicionalno smo Dan knjižnice obilježavali u ožujku, ali sada je pred nama dokaz da je knjižnica zapravo osnovana već u siječnju.

I zato pozivamo sve naše sugrađane koji do sada nisu bili upisani u knjižnicu da uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica postanu naši novi članovi. Na početku nove godine neka jedna od vaših dobrih odluka bude upravo ova!

Također od 1. siječnja 2018. pa nadalje korisnicima knjižnice i ostalim sugrađanima starijima od 75 godina omogućujemo besplatan upis u knjižnicu kao i besplatnu obnovu članstva jer na taj način mogu koristiti sve usluge knjižnice, čitati dnevni tisak i posuđivati knjige u svim lokacijama.

Svaki šesti stanovnik Velike Gorice i okolice naš je član, pridružite nam se i Vi!

! VAŽNO ! Akcija se odnosi samo na osobe koje se po prvi put upisuju te ranije nisu bile članovi Gradske knjižnice Velika Gorica.

Dan Gradske knjižnice Velika Gorica – besplatan upis za nove članove
Srijeda, 3. siječnja 2018. od 8.00 do 19.30 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, Velika Gorica
Dječji odjel, Zagrebačka 37 (potkrovlje), Velika Gorica
Područna knjižnica Galženica, Trg S. Radića 5, Velika Gorica

Skip to content