Dan Gradske knjižnice Velika Gorica – besplatan upis za nove članove

U četvrtak 3. ožujka 2016. povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica poklanjamo BESPLATAN UPIS ZA NOVE ČLANOVE, odnosno za sve osobe koje se na taj dan po prvi put upisuju u knjižnicu. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 19.30 sati.

Ovogodišnji rođendan Gradske knjižnice Velika Gorica posebno je svečan jer njime obilježavamo 130. obljetnicu otvorenja Prve čitaonice u Velikoj Gorici i jednako toliko godina knjižničarstva u Turopolju. Taj dan tradicionalno obilježavamo 3. ožujka, a i ove godine u akciji besplatnog upisivat ćemo nove članove. Osim 130. rođendana naše „hiže od knig“, kako ju je nazvao veliki Juraj Habdelić, ove godine i naš Dječji odjel obilježava svoju 10. obljetnicu rada s djecom i za djecu, a prošla je godina protekla u znaku 35 obljetnice Područne knjižnice u Galženici.

Veliki zagovornik prosvjetnog društvenog djelovanja i jedan od najznačajnijih župana Plemenite općine turopoljske Franjo pl. Lučić u Pozivu na osnivanje čitaonica u Turopolju izjavio je sljedeće:

„Po prosvjeti cijenimo i mjerimo vrijednost naroda. Narod bez prosvjete je kržljav i slab, kao i biljka bez sunca. Narod prosvijetljen ne nasjeda drugima i ne da se od stranih voditi, već se vodi sam o svojoj jakosti i samosvijesti… Pa kojim načinom ćemo se najbrže i najsigurnije prosvijetliti i onim što nam je potrebno za život najlaglje upoznati. Jedinim načinom, koji ravno vodi cilju, a to je čitanje.“

Svaki šesti stanovnik Velike Gorice i okolice naš je član, pridružite nam se i Vi!

! VAŽNO ! Akcija se odnosi samo na osobe koje se po prvi put upisuju te ranije nisu bile članovi Gradske knjižnice Velika Gorica.

DAN GRADSKE KNJIŽNICE VELIKA GORICA – BESPLATAN UPIS ZA NOVE ČLANOVE
Četvrtak, 3. ožujka 2016. od 8.00 do 19.30 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, Velika Gorica
Dječji odjel, Zagrebačka 37 (potkrovlje), Velika Gorica
Područna knjižnica Galženica, Trg S. Radića 5, Velika Gorica

Skip to content