DAN GRADA VELIKE GORICE DAN BEZ ZAKASNINA

Već nekoliko godina uz blagdan svete Lucije i Dan Grada Velike Gorice 13. prosinca, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održavamo akciju oprosta zakasnina. Ove godine knjige je vratilo čak 370 korisnika! Prije slanja opomene knjige je dugovalo 408 članova, što znači da se čak 90% dužnika odazvalo našoj akciji, odnosno da su gotovo sve knjige blokirane u dugim posudbama ponovno na raspolaganju svim korisnicima knjižnice.

Zahvaljujemo svima koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji i tako omogućili da se vrijedni lektirni, popularni i publicistički naslovi ponovno nađu na policama knjižnice i nađu put do novih čitatelja.

Gradska knjižnica Velika Gorica jedna je od rijetkih koja je zadržala praksu dana oprosta zakasnina koju zagrebačke knjižnice već dugo ne provode. Knjižni fond knjižnice predstavlja bogatstvo ne samo u financijskom, nego i u nematerijalnom smislu, i po veličini knjižnog fonda najveća smo knjižnica Zagrebačke županije, te smo ponosni što svojim korisnicima već generacijama pružamo najraznovrsniji izbor knjiga za čitanje. U nadi da će tako biti i ubuduće, ovim putem pozivamo sve korisnike knjižnice da, svjesni svoje odgovornosti prema zajednici, knjige vraćaju na vrijeme i čuvaju od oštećenja kako bi bile na raspolaganju svima željnima čitanja i novih informacija.

Skip to content