Čitanjem oko svijeta

Strastvenoj čitateljici Barbari Tartaglia Roca tri su godine bile potrebne da ostvari svoj naum: iz svake države svijeta pročitati po jednu knjigu! Na svom prekrasnom putovanju upoznala je ne samo one velike, nego prije svega male književnosti i male civilizacije, koje inače i prečesto završavaju kao nezanimljivo gradivo iz srednjoškolskih udžbenika. Barbara Tartaglia Roca inspiraciju za svoj pothvat pronašla je u Britanki Ann Morgan, a osim nje jedina je u svijetu, a pogotovo u Hrvatskoj, kojoj je uspjelo čitanjem upoznati 196 zemalja svijeta!

Svoj će u nas jedinstveni čitateljski pothvat „Čitanjem oko svijeta“ predstaviti u srijedu 18. listopada 2017. u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, a ako joj se pridružite, otkrit će vam sve o posebnostima književnosti na pojedinim kontinentima. Svaki posjetitelj dobiva i listu zemalja po kontinentima i do sada pročitanih knjiga uz ideju da svatko svojim izborom listu proširuje i nadopunjuje.

Barbara Tartaglia Roca diplomirana je profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti. U Čileu je kao izaslanica Ministarstva znanosti i obrazovanja radila kao nastavnica hrvatskog jezika, surađivala s Veleposlanstvom RH i Maticom hrvatskih iseljenika. Radila je i kao tajnica i prevoditeljica u Veleposlanstvu Republike Kine u Zagrebu, u Školi za strane jezike Svjetski jezici. Posljednjih deset godina radi u Hrvatskome Saboru kao prevoditeljica.

ČITANJEM OKO SVIJETA
predstavljanje čitateljskog projekta
srijeda, 18. listopada u 19.00 sati
gošća: Barbara Tartaglia Roca
Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content