Čitanje poezije na prvi dan snijega u Velikoj Gorici – pjesnički festival 50 poems for snow

Neobičan festival 50 Poems for Snow posveta je pisanju, čitanju, poeziji i – logično – prvom snijegu! Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Uz nekoliko svojih pjesama, svaki od pjesnika pročita i po jednu pjesmu ili stih autora ili autorice kojem je festival te godine posvećen. Pjesme ne moraju biti o snijegu.

Ove godine na inicijativu i u organizaciji Romane Perečinec i Gradske knjižnice Velika Gorica po prvi put će se festival održati i u Velikoj Gorici! Na prvi dan snijega u Parku Franje Tuđmana u 20.00 sati pjesme čitaju tri velikogoričke pjesničke generacije: Marija Ajša Peuc, Zlatko Majsec i Sara Malić.

Izdanja 50 Poems for Snow ove zime održavaju se u više od 20 gradova i 10 zemalja u Europi i sjevernoj Americi, a posvećena su grčkom klasiku Dinosu Christanopoulosu.

50 Poems for Snow je međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival nema nikakav proračun i sve se organizira kroz počasni rad tj. volonterski.

Više o festivalu:  https://50poemsforsnow.tumblr.com/

50 poems for snow

Pjesnički festival

Pjesme čitaju: Marija Ajša Peuc, Zlatko Majsec i Sara Malić

Na prvi dan snijega u 20.00 sati

Park Franje Tuđmana, Velika Gorica

Skip to content