Radno vrijeme knjižnice: Kliknite ovdje

Čitanja bez korica: Marija Ajša Peuc – o starim igrama i novim vremenima

U ponedjeljak 29. veljače 2016. u 19.00 sati nastavljamo s ciklusom književnih događanja Čitanja bez korica u kojem nam velikogorički pisci predstavljaju svoje neukoričene zapise svih vrsta i oblika.
U veljači vam predstavljamo pedagoginju Mariju Ajšu Peuc koja svoje četrdesetogodišnje pedagoško znanje i iskustvo koristi povremeno pišući za Školske novine i druge pedagoške novine, no čija je velika ljubav – pogađate – književnost! Marija Ajša piše o svojoj generaciji, onoj iz 1948., i njezinom načinu života u djetinjstvu i mladosti kako bi se kroz te zapise sačuvao duh jedinstvene velikogoričke generacije koja je rasla i stasala zajedno Velikom Goricom u modernom, urbanom smjeru. Upravo ono moderno i suvremeno druga je tematika koja se javlja u prozi Marije Ajše Peuc – propitivanje fenomena urbanog života u kratkim SF pričama donosi začuđujuće koncizna zapažanja o načinu života suvremenih ljudi.
U svakom slučaju, spisateljski talent Marije Ajše Peuc jednim krajem pera umočen je u prošlost, drugim u budućnost, a iz njezinih tekstova saznajemo sve o onome što nas je oblikovalo, kao i ponešto o onome što nam slijedi.
U programu uz autoricu sudjeluju Gabrijela, Petar i Luka, djeca koja će izvesti neke od starih igara o kojima piše Marija Ajša Peuc.

Čitanja bez korica: Marija Ajša Peuc – o starim igrama i novim vremenima
književna večer
u ponedjeljak, 29. veljače 2016. u 19.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content