Čitanja bez korica – Dame imaju prednost: Goranka Dimoski i Petra Matić

Pitate se što imaju zajedničkoga jedna profesorica hrvatskog jezika i književnosti i jedna mlada pravnica i instruktorica pilatesa? Odmah ćemo vam reći – obje se u slobodno vrijeme bave pisanjem, a ako ih do sada niste imali prilike čitati, to je zato što se njihovi tekstovi još ne nalaze između korica objavljenih knjiga. Stoga će nam se u utorak 22. svibnja 2018. u 19.00 sati predstaviti u našim Čitanjima bez korica, književnim čitanjima u kojima dajemo priliku velikogoričkim autorima koji pišu, ali su za sada „izvan korica“ te njihovi zapisi još nisu objavljeni. Ali, nakon Čitanja bez korica sve postaje moguće, pa i neko buduće objavljivanje napisanog.

Naše su nove gošće Velikogoričanke Goranka Dimoski i Petra Matić, dvije dame koje će nam u utorak govoriti o tome što ih potiče na pisanje, pročitati svoje pjesme i kratke zapise i otkriti zašto do sada nisu imale hrabrosti za njihovo objavljivanje. Goranka Dimoski profesorica je hrvatskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, uz to još i piše i slika, a čak i baveći se svojom profesijom redovito izlazi iz okvira. Neobični pristupi čitanju i lektiri, mentorstvo filmskom i videostvaralaštvu djece… samo su neke od zanimacija kojima ispunjava ne samo radno, već i svoje slobodno vrijeme. Petra Matić mlada je pravnica koja trenutno radi kao odvjetnička vježbenica. Kao velika ljubiteljica sporta i prirode već niz godina radi kao instruktorica sportskih grupa, a odnedavno vodi i svoju grupu pilatesa. Kaže da ju „pisanje oslobađa“.

Ne sumnjamo da nas uz ove dvije svestrane dame očekuje zanimljiva svibanjska književna večer! Dođite i poslušajte, a one među vama koji poskrivećki pišu možda ovaj nastup potakne da se i vi predstavite u Čitanjima bez korica.

Čitanja bez korica
Dame imaju prednost: Goranka Dimoski i Petra Matić
književni susret
u utorak, 22. svibnja 208. u 19.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content